Luni 17 Februarie

Cum arată gazonul de pe Cluj Arena înainte de meciul cu Chile

 

Gazonul de pe Cluj Arena a fost inspectat joi, 8 iunie, de organizatorii partidei de fotbal amicale dintre reprezentativele României și statului Chile.

 

Îi asigur pe toți iubitorii fotbalului din România că atât gazonul cât și arena, în ansamblu, se prezintă în cele mai bune condiții și că stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii va fi din nou la înălțimea tuturor așteptărilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

 

Astfel, în contextul în care până la data programată a se disputa meciul celor două naționale au mai rămas doar cinci zile, terenul de joc se prezintă deja în condiții foarte bune, răspunzând pe deplin exigențelor forurilor fotbalistice naționale și internaționale. Din dorința însă de a oferi spectatorilor precum și tuturor suporterilor celor două naționale șansa de a se bucura de un spectacol fotbalistic derulat în cele mai bune condiții, reprezentanții Direcției de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena din cadrul Consiliului Județean, împreună cu firma care se ocupă în mod direct de mentenanța gazonului, derulează în aceste zile ample operațiuni tehnice specifice pregătirii suprafeței de joc, astfel încât aceasta să se prezinte în condiții excelente la ora meciului.

 

În acest sens, până în momentul de față a fost realizat un complex de operațiuni constând în principal în distribuirea de fertilizant granular și fertilizant solubil/fungicid, perierea și greblarea pe trei direcții cu un utilaj specific de generație 2017, tunderea gazonului la fiecare 24 ore în ultimele 60 de zile, excepție făcând perioadele de timp nefavorabile, aerarea suprafeței de joc în vederea favorizării drenajului și a schimbului de substanțe pentru o mai bună stabilitate, etc. De asemenea, în perioada rămasă până la începerea partidei se vor realiza operațiunile de mentenanță curentă și se vor aplica tăvălugirile necesare pentru asigurarea planeității corespunzătoare.

Comentarii Facebook