Mai poate spera CFR Cluj la cucerirea titlului în SuperLiga?


Lupta pentru titlu se reia în SuperLiga, după pauza prilejuită de partidele amicale ale naționalei României. Învinsă în prima etapă a Play-off-ului pe teren propriu (1-2 cu Universitatea Craiova), CFR nu își mai permite pași greșiți.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a căzut pe locul al 4-lea în clasamentul campionatului României, având cu un punct mai puțin decât Universitatea Craiova și Rapid și cu opt în minus față de FCSB, care este lider. Casele de pariuri online cu licență ONJN consideră că CFR-ul are a șansa a patra la titlu, în timp ce altele o creditează cu șansa a treia.

Un lucru este cert: elevilor lui Mutu le va fi greu să recupereze diferența, mai ales că jocul nu este la cel mai înalt nivel. În partida precedentă s-a văzut că sunt probleme în apărare, compartimentul care a reprezentat punctul forte al „vișiniilor” în sezoanele în care aceștia au câștigat titlu după titlu.

Meciul de la Sf. Gheorghe este crucial

Urmează confruntarea din deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe, fără Ajeti, stâlpul apărării, care este accidentat. Dacă CFR nu câștigă, iar FCSB se impune în fața Farului Constanța, atunci șansele la câștigarea campionatului se micșorează considerabil. Putem spune că devin strict teoretice.

Sepsi a câștigat cu 2-1 ultimul meci direct la Sf. Gheorghe, după ce Tachtsidis a deschis scorul. De partea cealaltă, FCSB a câștigat cu 1-0 ultimul joc de la Ovidiu. Așadar, ce s-a întâmplat în trecutul recent nu poate decât să îi îngrijoreze pe conducătorii grupării din Gruia.

Într-un caz fericit, distanța până la primul loc rămâne aceeași sau se mai micșorează până în etapa a 4-a a Play-off-ului, când este programată disputa CFR – FCSB. Dacă jucătorii pregătiți de Mutu câștigă și se apropie la cinci puncte sau chiar la mai puțin, atunci campionatul se joacă.

Sunt sau nu sunt datorii?

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public în ultima săptămână, atmosfera din birourile fostei campioane nu pare să fie optimă pentru performanță.  Președintele Cristi Balaj și directorul sportiv, Marius Bilașco, ar fi neplătiți de câteva luni. „Sunt procese peste procese, e un haos imens în club. Au tăiat salariile jucătorilor, au dat afară oameni, au probleme mari de tot cu banii”, a declarat pentru GSP o sursă anonimă.

Pe de altă parte, finanțatorul Ioan Varga a negat existența datoriilor și a anunțat investiții masive: „De la vară discutăm despre altceva. Intrăm cu investițiile pentru a crea o echipă de forță, care să ne ofere satisfacții și în Europa, cum s-a mai întâmplat. În acest moment suntem la luptă, dar ne dorim să ridicăm nivelul. Am vrut să echilibrez clubul”.

Cel mai probabil, noul proiect nu va fi pornit cu Adrian Mutu pe banca tehnică, dacă CFR nu va câștiga titlul. Varga a declarat public că este nemulțumit de rezultate și că se aștepta la altceva atunci când l-a adus pe fostul internațional. De asemenea, fundașul Cristi Manea se poate despărți de club, dacă nu își mai „temperează” pretențiile salariale. Contractul său expiră în această vară.

Toate deciziile care vizează sezonul următor vor fi luate în funcție de locul ocupat în clasament de CFR la finalul stagiunii actuale. În acest moment, realist vorbind, sunt șanse de 20% ca acest loc să coincidă cu prima poziție a ierarhiei.

Comentarii Facebook