Lobonț despre meciul U Cluj - Mioveni: U Cluj nu e Barcelona. Nu mă gândesc să plec. Viața sportivă e 24 de ore din 7 zile - VIDEO


Bogdan Lobonț, antrenorul U Cluj, a fost contestat dur de suporterii U Cluj, după eșecul de sâmbătă seara, de pe Cluj Arena, contra celor de la FC Mioveni, scor 1-2.

Lobonț a vorbit foarte calm la conferința de presă de după meci și a punctat câteva lucruri în legătură cu jocul echipei, cu cererea de demisie a lui strigată de 3000 de spectatori, dar și despre viața sportivă pe care trebuie să o aibă jucătorii.

Bogdan Lobonț a punctat de două ori în conferința de presă că pregătirea unui fotbalist nu se termină după antrenament, ci ține și de viața pe care o duce în ”repriza a treia”. Întrebat dacă jucătorii după o viață nesportivă, antrenorul a spus că nici vorbă.

Despre jocul echipei, tehnicianul a recunoscut că sunt probleme.

Față de meciurile precedente am avut o posesie bună, dar ne-a lipsit ultima pasă. În a doua repriză, o dată cu trecerea timpului ne-am precipitat, nu am mai avut luciditatea care să ne permită să facem ceea ce trebuia să facem. După primul golul, chiar înainte de primirea lui, am avut o situație de posesie și cu mai multă luciditate puteam să rezolvăm faza în altă manieră. Am primit gol și apoi nerăbdarea noastră s-a accentuat”, a spus Bogdan Lobonț, în deschiderea conferinței. 

Despre reacția suporterilor, care i-au cerut demisia

Reacția suporterilor este normală și o iau așa cum este. Pentru mine nu este nicun fel de problemă. Sunt conștient că sunt la început de drum. Sunt antrenori cu nume mari în fotbalul mondial care sunt contestați. Aceste contestanții fac parte din joc și din parcurs. Pentru mine că mă contestă sau îmi cer demisia o iau ca atare... e o chestie normală. Nu mă miră absolut deloc. Demisia antrenorului face parte din parcursul unui antrenor. Iau această experiență ca pe un aport pozitiv. 

Vi se pare că echipa joacă?

Realitatea este că în 3 partide am reușit să obținem un punct. Nici în primele patru etape nu am avut un joc strălucit, dar acolo am câștigat și am reușit să obținem maximul de puncte. Cu siguranță nici atunci nu erau mulțumiți (n.red. suporterii) pentru că echipa nu juca cum își doreau ei. Dar să nu uităm că noi suntem U Cluj, nu suntem nici Barcelona, nici Real Madrid. Suntem U Cluj. Avem jucători cu calitate și muncim să le dezvoltăm calitățile.

Despre promovarea U Cluj

V-am spus din ziua în care ne-am întâlnit pentru prima dată, promovarea este aici sus. Este important parcursul pe care îl facem pentru a ajunge la promovare, pentru că fotbalul nu înseamnă numai două ore și jumătate cât stăm împreună la antrenamente. Fotbalul înseamnă 24 de ore din 7 zile, ceea ce faci în repriza a treia. Sunt două reprize pe care le joci sâmbăta sau duminica în etapă, iar după aceea este și repriza a treia. Repriza a treia este tot ceea ce faci după ce pleci de la Cluj Arena, cum te refaci, cum te alimentezi. Le-am cerut mult și le cer mult băieților pe care îi antrenăm. Sunt sigur că le pot cere și mai mult, au potențial.

Jucătorii nu respectă viața sportivă?

O respectă. Din acest punct de vedere nu am absolut nimic de reproșat. Am pedalat pe chestia asta din prima zi când am venit. Fotbalul este 24 din 7. Am spus-o tot timpul. 

Totuși suporterii cer promovarea, mai este posibilă?

Toată lumea vrea să promoveze. Și Snagovul vrea să promoveze și Clinceniul vrea să promoveze. E important parcursul. Obiectivul este rezultatul a tot ceea ce faci zi de zi. Asta trebuie să înțelegem cu toții.

Dar ceva scârțâie la echipă, dacă jocul nu merge...

Am spus la început că băieții nu au nicio vină. Vina îmi aparține mie. Îmi asum toate rezultatele, mai ales cele negative. Că scârțâie acum, cu siguranță că vor mai fi astfel de perioade. Fotbalul este sus și jos. Nu suntem la nivelul marilor echipe europene ca să avem un parcurs constant. Nu văd de ce trebuie să găsim nod în papură la unii sau la alții pentru că echipa scârțâie. Am spus-o și accentuez, vina îmi aparține mie. 

Este o presiune promovarea în an centenar?

Nu este. Noi suntem privilegiați că suntem în această perioadă aici. Trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi, dar nu două ore și jumătate cât stăm la Cluj Arena sau în parcul Babeș, ci 24/7, pentru că noi ne-am ales meseria asta. Sunt conștient de tot ceea ce se întâmplă. Nu am experiență. Am spus de la început că pentru mine e ca și când am debutat în cariera de fotbalist la 19 ani. Greșeala face parte din parcursul de creștere. Nu mă gândesc la plecare. E o experiență pentru mine.

Comentarii Facebook