Liga liceelor la fotbal incepe azi, iar cea la baschet in 25 octombrie! Afla totul despre cele doua competitii


Cupa liceelor la fotbal incepe miercuri, 19 octombrie, iar cea de baschet in 25 octombrie. In total, in cele doua competitii s-au inscris 12 echipe de fotbal si alte 8 de baschet, la prima editie a campionatului scolar la baschet si fotbal.

Startul Ligii liceelor la fotbal se va da de la ora 15.00 pe Baza Sportiva Unirea, unde se vor disputa 2 meciuri, dintre care unul din grupa A, Colegiul Tehnic "Napoca" - Liceul Teoretic "Eugen Pora" si unul din grupa B, Liceul "Victor Babes" - Colegiul Tehnic de Comunicatii "Augustin Maior". Tot miercuri, 19 octombrie, de la ora 16.00 se va disputa meciul dintre Colegiul National "George Baritiu"  si Liceul Teoretic "Bathory Istvan" - pe terenul de la  "Sincai".

La fotbal, cele 12 echipe au fost impartite in doua grupe.

Din grupa A fac parte echipele: Liceul Teoretic "Eugen Pora", Grup scolar Industrial Tehnofrig, Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu", Grupul scolar Protectia Mediului, Grupul Scolar SAMUS, Colegiul Tehnic NAPOCA, iar in grupa B s-au inscris echipele Colegiul Tehnic de Comunicatii, Colegiul National "G. Baritiu", Liceul Tehnic Energetic, scoala Internationala, Liceul Teoretic "Bathory Istvan", Liceul "Victor Babes".

Turul Ligii Liceelor la fotbal se va desfasura pe parcursul a 5 etape, pana in data de 20 noiembrie, urmand sa se reia incepand din luna martie a anului viitor.

Campionatul de baschetul va debuta in 25 octombrie, de la ora 15.30 cu partida dintre Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" si Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu", ce se va disputa in sala de sport a Colegiului Tehnic de Constructii "Anghel Saligny" si cu cea dintre Liceul Teoretic "Bathory Istvan" si Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", care va avea loc in Sala de Sport a Liceului Onisifor Ghibu. Aici avem inscrise 8 echipe, care de asemenea, au fost impartite in doua grupe. La baschet se vor juca 3 etape in tur, pana pe data de 8 noiembrie, urmand ca returul sa se reia in primavara anului viitor.

In Grupa A, se vor intrece Colegiul National "G. Baritiu", scoala internationala, Liceul Teoreic "Bathory Istvan", Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", in timp ce Grupa B este alcatuita din Colegiul Tehnic de Comunicatii, Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu", Liceul Tehnic Energetic, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu".

Liga liceelor la baschet si la fotbal sunt competitii organizate de Primaria municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean Cluj, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Cluj, Asociatia Judeteana de Baschet, Asociatia Judeteana de Fotbal si Fundatia CIVICA si isi propune reinvierea unei vechi traditii a sportului scolar.
Multumim colaboratorilor nostri care ne-au sprijinit in acest demers, SC UNIREA SA si SC FARMEC SA, dar si unitatilor scolare care ne-au asigurat terenurile de fotbal sintetice si salile de sport dotate pentru baschet.

Meciurile la fotbal se vor desfasura pe Baza Sportiva Unirea I, Baza Sportiva Unirea II, pe terenurile de sport de la liceele "Gh. Sincai", "Lucian Blaga", Energetic, ,,Eugen Pora'', Baza Sp. Farmec.

Meciurile la baschet se vor desfasura in salile de sport ale liceelor "A. Saligny", Energetic si "Tiberiu Popoviciu".

Comentarii Facebook