Liga 2 își reia parcursul spre play-off și play-out. Bătaie mare la promovare, ardelenii vor să mai aibă o echipă în Liga 1


Luptă strânsă pe final. Au mai rămas trei etape de disputat din sezonul regulat al ligii secunde, iar lupta este strânsă pentru pozițiile care aduc accederea în play-off. Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt au obținut calificarea în următoarea fază înaintea pauzei de iarnă, în timp ce „U” Cluj și Concordia Chiajna sunt teoretic calificate în play-off, ambele având nevoie de un punct, respectiv două pentru a obține un loc în primele șase formații din campionat.

Cea mai strânsă cursă va fi pentru locurile 5 și 6, poziții pentru care se bat FC Buzău, Steaua, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia. În momentul de față, FC Buzău ocupă poziția a cincea, cu 28 de puncte, în timp ce CSA Steaua se află pe locul 6, cu același număr de puncte. Cele două sunt urmate de Csikszereda (26 de puncte) și Unirea Slobozia (24 de puncte). Mișcările din perioada de transferuri:

Petrolul Ploiești

Cu un avans de șapte puncte față de poziția a doua, Petrolul pare să fie desprinsă în favorită pentru promovare. Ploieștenii au adus opt jucători în iarnă și au renunțat la șapte fotbaliști.

  • Sosiri: Sebastian Moroz, Alexandru Sabău, Vedran Vrhovac, Mihai Velisar, Cătălin Tolea, Marius Cioiu, Dragoș Gheorghe, Răzvan Horj.
  • Plecări: Nicolae Cebotari, Andrei Rus, Aris Oprea, Mihai Nițescu, Antoniu Manolache, Stoica, Armando Vajushi.

De notat este faptul că „lupii galbeni” au adus trei jucători de la Liga 1, doi din al doilea eșalon și unul din Liga a III-a, dar și pe bozniacul Vedran Vrhovac, care a evoluat în prima ligă a țării sale. Petrolul Ploiești deschide prima etapă din 2022 cu o deplasare pe Dan Păltinișanu. Meciul dintre Politehnica Timișoara și Petrolul se joacă joi, de la ora 20:00.

FC Hermannstadt

Deși aflat în insolvență, clubul sibian care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Mediaș se poziționează foarte bine în lupta pentru promovare, cu 35 de puncte, pierzând un singur meci în partidele disputate în 2021. Formația antrenată de Marius Măldărășanu are șapte jucători noi în lot, în iarnă încheind colaborarea cu șase jucători. 

  • Sosiri: Plamen Iliev, Alex-Tudor Negrea, Ionuț Biceanu, Gabriel Șerban, Ioan Hora, Daniel Paraschiv, Andrei Blejdea. 
  • Plecări: Mirel Bolboașă, Andrei Sântean, Lucian Buzan, Alexandru Vodă, Andrei Lungu, Stjepan Plazonja.

Trei dintre jucătorii transferați de sibieni vin de la Liga 1, în timp ce alți trei au venit de la adversare din Liga 2, în timp ce Alex-Tudor Negrea a fost transferat din Liga a III-a de la Sportul Șimleu. În etapa a 17-a, FC Hermannstadt va evolua la Mediaș împotriva celor de la Dunărea Călărași. Partida se va disputa duminică, de la ora 18:30.

FC Universitatea Cluj

„Studenții” nu au reușit să obțină calificarea în play-off pe finalul lui 2021, după ce au fost învinși surprinzător de Astra Giurgiu pe teren propriu. Deși are parte de un program greu în ultimele trei etape, cu jocuri împotriva a două formații din top 6, „U” mai are nevoie de un punct pentru a-și asigura „biletul” pentru play-off. Cu multe modificări în iarnă, atât la nivel administrativ, cât și sportiv, „U” speră să atace promovarea după trei sezoane în care nu au reușit să își îndeplinească obiectivul. FC Universitatea Cluj a transferat opt jucători, toți de la nivelul primei ligi și a renunțat nici mai mult nici mai puțin la tocmai 11 jucători, cel mai mare număr din top 6.

  • Sosiri: Aurelian Păun, Roberto Romeo, Ely Fernandez, Florin Ilie, Paul Pîrvulescu, Martin Remacle, Romario Pires, Ioan Filip.
  • Plecări: George Micle, Alexandru Gîț, Victor, Carol Taub, Daniel Novac, Iaser Țurcan, Charles Acolatse, Albert Voinea, Andrei Blejdea, Daniel Nicolae Pârvulescu, Robert Răducanu.

FC Universitatea Cluj va închide etapa a 17-a cu un meci pe teren propriu împotriva celor de la Concordia Chiajna, partidă care poate fi considerată derby-ul etapei, întrucât formația câștigătoare va obține și calificarea în play-off. Jocul va avea loc luni, de la ora 20:00.

Concordia Chiajna

După retrogradarea în Liga 2 de la finalul sezonului 2018 – 2019, Concordia Chiajna trage pentru prima dată cu adevărat la promovare. Formația ilfoveană a strâns 32 de puncte și este aproape de play-off. Dacă „U” Cluj a înregistrat cele mai multe plecări în pauza de iarnă, Chiajna a bifat cele mai multe sosiri. Claudiu Niculescu se va baza pe serviciile a 11 jucători noi în 2022. În pauza de iarnă, Chiajna a și renunțat la un număr mare de jucător, opt fotbaliști părăsind echipa.

  • Sosiri: Denis Moldovan, Carol Taub, Bogdan Barbu, Neluț, Carlo Casap, Andrei Mirică, Nemanja Sokovic, Răzvan Matiș, Daniel Nicolae Pârvulescu, Paul Batin, Stjepan Plazonja.
  • Plecări: Thomas Chesneau, Florin Sandu, Marian Anghelina, Bogdan Piper, Ionuț Biceanu, Valentin Balint, Hamza Younes, Valentin Lazăr.

Patru dintre jucătorii aduși de Concordia au evoluat până în iarnă la nivel de Liga 1, alții patru fiind din al doilea eșalon. Denis Moldovan, Andrei Mirică și Paul Batin vin din liga a III-a.

FC Buzău

Deși se află în primele șase echipe din Liga 2 în prezent, FC Buzău va avea parte de un program greu în ultimele trei etape din sezonul regulat, cu meciuri împotriva celor de la Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna, însă cu un adversar teoretic mai facil în prima etapă, când formația „din Crâng” va primi vizita celor de la Astra Giurgiu. Echipa antrenată de Cristi Pustai a avut o campanie de transferuri mai restrânsă față de adversare, cu șase jucători aduși și cinci plecați.

  • Sosiri: Robert Sălceanu, Dinko Trebotic, Mihai Neicuțescu, Dorin Burlacu, Gonzalo Jose Latorre, Valentin Balint.
  • Plecări: Jhon Mondragon, Sebastian Ghinga, Călin Toma, Alexandru Neacșu, Dumitru Rogac.

FC Buzău a realizat un transfer din Liga 1, două din a doua divizie și unul de la Aerostar Bacău din liga a III-a. Au venit însă și jucători din afară, aceștia fiind bosniacul Dinko Trebotic sosit de la Águilas FC din Spania și Gonzalo Jose Latorre, un uruguaian venit de la Cerro Largo. Partida dintre FC Buzău și Astra Giurgiu se joacă sâmbătă, de la ora 11:00.

CSA Steaua București

Fără drept de promovare în prima ligă, CSA Steaua încă speră că această problemă se va remedia până la sfârșitul sezonului, însă la nivel de mutări în cadrul lotului se pare că echipa „roș-albastră” nu are mari speranțe în ceea ce privește rezolvarea problemei, în perioada de iarnă fiind aduși doar trei jucători și renunțându-se la doi fotbaliști.

  • Sosiri: Sorin Buștea, Claudiu Dragu, Iustin Răducan.
  • Plecări: Mario Enache, Cezar Gherghiceanu.

CSA Steaua va juca în deplasare în acest weekend. Formația din Ghencea va întâlni Unirea Constanța sâmbătă, de la ora 12:30. Reamintim că la finalul sezonului, ocupantele primelor două poziții din liga secundă vor promova direct în primul eșalon, în timp ce locurile trei și patru vor juca partide de baraj împotriva echipelor care vor ocupa locurile 13 și 14 în Liga 1.

Comentarii Facebook