Legătura clară între Nelu Varga, boss -ul CFR Cluj, și interlopii din Clanul Caran, arestați


Interlopii din clanul Caranii, apropiați de Nelu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, au fost arestați joi dimineață.

Este varba despre frații Răducanu Costel, Emil și Aurel, recunoscuți pentru conexiunile cu lumea interlopă, se aflau la o petrecere cu manele desfășurată pe Bulevardul Decebal când au fost ridicați de mascați, notează stirileprotv.ro.

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 84 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, într-o cauza privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului”, a anunțat DIICOT.

De asemenea, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București anchetează și infracțiuni comise de clanul Caran în Statele Unite ale Americii:

Din cercetări a reieșit că la gruparea infracțională a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul S.U.A., având că scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României. Prejudiciul cauzat în perioada mai-octombrie 2021 este de 1.756.284 de USD (n.r. - dolari).

[...] În intervalul septembrie 2020 – octombrie 2021, liderul grupului infracțional ar fi acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite și aproximativ 8.000.000 USD în retrageri, bani introduși în circuitul civil și utilizați că provenind din surse licite, fiind cunoscută originea ilicită a acestora”.

Frații Caran au fost arestați pentru 30 de zile, notează observatornews.ro.

Care sunt legăturile dintre interlopi și prietenii lui Nelu Varga, patronul de la CFR Cluj

În 2019, Gazeta scria despre faptul că Nelu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a invitat la petrecerea de titlu a ”feroviarilor” capi periculoși ai lumii interlope. Printre ei, Aurel Răducan, mai cunoscut sub numele „Aurel a’ lui Caran” sau „Aurel Caran”, prieten la cataramă cu Nelu Varga și cel care s-a pozat cu trofeul de campioană, postând pe Facebook: „Familia mea!!! Bravo CFR!!! Steaua nu este in stare!!!!”.

Cel care s-a pozat cu trofeul este capul unui clan interlop extrem de periculos, care în 2015 fusese dat în urmărire internațională după ce a dispărut din arestul la domiciliu primit în timpul anchetei într-un dosar de cămătărie.

Caran era condamnat din 2012 la 3 ani și zece luni de închisoare după ce a tras mai multe focuri de armă asupra fratelui său, și el unul dintre capii clanului. Numele lui Aurel Caran a apărut și într-un dosar de prostituție cu minore.

Nelu Varga a fost cu Aurel Caran la meciul FCSB - CFR Cluj

Nelu Varga a fost însoțit de Aurel Caran la meciul FCSB - CFR Cluj 0-1 disputat în decembrie 2022.

Lângă Nelu Varga au luat loc la lojă liderii galeriei lui Rapid, dar și Aurel Răducan, alias Aurel Caran.

Contactat la acea vreme de Gazetă, Aurel Răducan a negat, însă, orice legătură financiară avută cu campioana României: ”Eu sunt prieten cu Neluțu și atât. Nu am nicio treabă cu fotbal, nu sunt băgat în nimic. Îmi place să mă uit la fotbal, într-adevăr, mă duc la meciuri, dar atât. Am stat un pic la lojă, dar m-am uitat mai mult la televizor înăuntru, era frig rău. Neluțu e nașul meu din 2010. Nu am apucat să facem nunta sau cumetrie, dar el e nașul meu.

Nea Gigi (n.r. - George Becali), nea Victor (n.r. - Victor Becali) sunt prietenii noștri, dar e doar prietenie. Nu a împrumutat Neluțu bani de la mine. El are o poziție acolo, are oameni cu bani mulți cu sponsorizări, nu are el nevoie de bani de la mine. Eu sunt prea mărunt pentru chestiile astea. Oricum, nu aș băga bani în fotbal acum, ar însemna să pun bani pe un cal mort”.

Comentarii Facebook