Jucătorul CFR Cluj care rămânea permanent fără bani în cont: ”România e o țară wow pentru ei! Asta chiar m-a impresionat”


Marius Bilașco (42 de ani), oficialul lui CFR Cluj, a relatat modul în care ghanezul Emmanuel Yeboah (21 de ani) își ajuta familia.

Jucătorul african a impresionat la Cluj. Acest lucru i-a făcut pe șefii CFR să investească într-o academie de fotbal pe continentul african. Ghanezul Emmanuel Yeboah (21 de ani) a fost vândut pe 1,8 milioane de euro la Brondby.

Pe mine m-a impresionat povestea lui Yeboah. Mi s-a părut că a progresat mult de când a venit la noi. Din fiecare salariu pe care îl primea Yeboah, 80% din sumă mergea acasă către familia din Africa. La câteva minute după ce intrau, imediat trimitea. Nu treceau ore!

La un moment dat, într-o deplasare, când trebuia să prezinte un extras de cont la graniță, ne-am trezit în avion că nu mai are niciun ban în cont. Și doar ce intraseră!

Atunci am aflat că imediat trimitea banii acasă. Familiile sunt dependente de ei, România e o țară wow pentru ei! Asta chiar m-a impresionat”, a dezvăluit Bilașco.

Seriozitatea acestor jucători l-a făcut pe Ioan Varga, principalul finanțator al lui CFR Cluj, să deschidă o academie de fotbal în Ouagadougou, capitala statului african Burkina Faso. 

Patronul e acolo săptămâna asta, nu știu dacă s-a întors. Sunt deja 3 jucători la noi care au venit de la acea școală de fotbal. E o cunoștință de-ale patronului acolo. În Coasta de Fildeș și Ghana avem deja legături, acolo lucrează deja Răzvan Zamfir.

În Burkina Faso nu am avut până acum contact. Am primit la un moment dat 3 jucători foarte interesanți pe care i-am luat în vară. Așa a fost înțelegerea, la un moment dat să semnăm un parteneriat, de acolo la un contract de colaborare și apoi aici.

Nu știu ce investiție ar fi. E un început, prea multe nu prea pot să spun. Nu am toate detaliile”, a spus Marius Bilașco la Orange Sport.

Comentarii Facebook