Jucătoarea din Rusia, Anna Blinkova, a câștigat turneul de tenis Transylvania Open - FOTO


Pornită din calificări, rusoaica Anna Blinkova a câștigat la Cluj primul titlu WTA din carieră.

Anna Blinkova este noua campioană a turneului Transylvania Open WTA250 din Cluj-Napoca, după o victorie în trei seturi în fața italiencei Jasmine Paolini (6-2, 3-6, 6-2). Este primul titlu WTA câștigat de Blinkova. Tânăra jucătoare în vârstă de 24 de ani a venit din calificări și a câștigat la Cluj 7 meciuri consecutive. Ea a eliminat din turneu trei favorite: Lesia Tsurenko, Anhelina Kalinina și Anastasia Potapova.

Anna Blinkova: ”Îmi este greu să îmi exprim emoțiile. Sunt extrem de fericită că am reușit să trec de toate provocările și să rămân puternică. Am încercat să fiu curajoasă. Trofeul Transylvania Open va rămâne unul special pentru mine! Cel mai greu meci pe care l-am purtat la Cluj a fost semifinala jucată împotriva Anastasiei Potapova. A fost un meci extrem de dificil care m-a solicitat atât fizic, cât și mental. Per total, ultimele trei meciuri au fost cele mai grele”.

Jasmine Paolini a reușit la Cluj câteva mari victorii: a trecut de Marta Kostyuk, de Dayana Yastremska, Jule Niemeier și Xiyu Wang, în semifinală.

Jasmine Paolini: ”A fost un turneu minunat și o finală grozavă. O felicit pe Anna pentru victorie. A fost o atmosferă incredibilă în sală. Sper să revin anul viitor la Transylvania Open!”.

Kirsten Flipkens și Laura Siegemund, campioanele Transylvania Open WTA 250 la dublu

Echipa formată din Kirsten Flipkens (Belgia) și Laura Siegemund (Germania) au câștigat trofeul Transylvania Open WTA250 la dublu. Cele două au jucat împotriva echipei formată din Kamilla Rakhimova și Yana Sizikova, scor: 6-3, 7-5. 

Kirsten Flipkens: ”A fost o plăcere să mă aflu aici, la Cluj, pentru prima dată. Totul a fost minunat și foarte bine organizat. Sper să mă întorc anul viitor. Îmi aduc aminte că nu știam inițial dacă este o idee bună să participăm. Partenera mea a fost accidentată. Acum, mă bucur că am venit!”.

Laura Siegemund: ”Și pentru mine este pentru prima dată când am jucat la Cluj. Totul a fost minunat. A fost o săptămână bună și am făcut aici o treabă grozavă”.

A doua ediție Transylvania Open WTA250

Transylvania Open WTA250 este cel mai mare turneu de tenis din România, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție. Competiția s-a desfășurat în perioada 8-16 octombrie 2022, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, pe cele două terenuri amenajate: Terenul Central și Terenul 2 și a început cu două zile de calificări. 

Turneul din Cluj a strâns la Cluj jucătoare de top mondial. Eugenie Bouchard, celebra jucătoare din Canada, finalistă de Grand Slam, a participat pentru prima dată la un turneu WTA organizat în România. Deși s-a retras după primul set jucat din cauza unor probleme medicale, Genie a spus că s-a îndrăgostit de România și că va reveni la turneul din Cluj. 

Pe tabloul principal s-au aflat și patru românce: Irina Bara, Jaqueline Cristian, Ana Bogdan și Gabriela Ruse, care a reușit să ajungă în turul doi după o victorie spectaculoasă împotriva lui Harmony Tan. Printre jucătoare s-au remarcat și Anastasia Potapova, favorita 4 a turneului din Cluj, și Xiyu Wang, care a reușit victorii spectaculoase. Ambele au ajuns în semifinalele Transylvania Open. 

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA250: ”A fost un turneu minunat și mulțumim echipei WTA pentru suportul și încrederea acordată în acești doi ani. Vrem să avem acest turneu an de an, aici, la Cluj. Dacă anul trecut nu am avut public, acum ne-am bucurat de suportul fanilor care au făcut o atmosferă incredibilă. Organizarea acestui turneu a presupus o adevărată desfășurare de forțe și ne-am bucurat de aprecierile venite atât din partea WTA, cât și a jucătoarelor. Transylvania Open 2022 a fost o competiție puternică, cu o finală minunată și o câștigătoare care ne-a dovedit că orice este posibil dacă lupți și că tenisul jucat la Cluj are un strop de magie”.

Transylvania Open WTA250 a revenit la Cluj după o primă ediție de succes organizată în 2021, când turneul de tenis din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association. Prima ediție Transylvania Open a însemnat un turneu de tenis cu meciuri surprinzătoare, ce a adunat la Cluj campioane de top 100 mondial și două câștigătoare de Grand Slam: Simona Halep și Emma Răducanu. Miza fost una uriașă: la turneul de tenis din Cluj s-a decis ultimul loc de la Turneul Campioanelor, câștigat de cea care a obținut trofeul Transylvania Open: Anett Kontaveit.

Anul acesta, în cadrul Transylvania Open WTA250, 32 de jucătoare au concurat la simplu și 16 echipe la dublu. În joc au fost puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

Comentarii Facebook