JO 2012: Şefi de stat şi guvern, dar şi numeroase celebrităţi, la ceremonia de deschidere

120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar în 2009.

 

Numărul personalităţilor este mai mare decât cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, şi de la JO de la Atena.

Regele din Swaziland, Angelina Jolie, Michelle Obama, cancelarul german Angela Merkel, premierul francez Jean-Marc Ayrault, preşedintele François Hollande sunt doar câteva dintre numele importante care vor fi prezente la Jocurile Olimpice de la Londra. Aceştia vor ocupa loc în tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri, scrie Mediafax.

De asemenea, la ceremonia de deschidere va fi prezentă şi legenda fotbalului britanic David Beckham care. Beckham a contribuit la campania de candidatură a Londrei pentru organizarea JO şi chiar a fost unul dintre purtătorii flăcării olimpice.

Regina Marii Britanii însăşi va deschide JO, după o recepţie organizată la Buckingham în onoarea conducătorilor străini prezenţi la eveniment. Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla vor fi de asemenea prezenţi şi vor asista la mai multe probe, la fel şi Charles şi Camilla.

Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale, în absenţa probabilă a preşedintelui Barack Obama. Însă candidatul republican la preşedinţie, Mitt Romney, care face un turneu în străinătate, va fi prezent.

Delegaţia rusă va fi condusă de Dmitri Medvedev, însă Kremlinul a lăsat să se înţeleagă că preşedintele Vladimir Putin s-ar putea deplasa la Londra pentru a umări concursul de judo.

 

Imagine: Mediafax Foto/AFP

Comentarii Facebook