JO 2012: Mariana Bitang a împlinit 50 de ani. Ce aşteptări are de la sportivele românce

 

Mariana Bitang, antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică, a declarat vineri, de ziua ei, că e o zi ca oricare alta şi că are speranţe că România va mai cuceri medalii olimpice.

 

"Este o zi ca oricare alta, suntem în competiţie acum, cea mai importantă, aşa că sărbătorirea rămâne pentru după Olimpiadă. Ieri am avut concursul la individual-compus, în care nu cred că se putea mai mult pentru noi. Ne-am dorit, dar nu s-a putut. În economia echipei contează mult faptul că paralelele sunt slabe. Dacă nu vom găsi o soluţie, nu doar noi, ci federaţia, dar o soluţie complexă, nu putem avea mari pretenţii. E o problemă de ani de zile, iar sportivele nu-şi pot schimba bagajul într-un an. Am venit să ajutăm, la solicitarea federaţiei, s-a muncit enorm, eram departe de podiumul olimpic la echipe, l-am atins, ne bucurăm, dar nu este de ajuns. Suntem slab pregătiţi la paralele, iar soluţia nu este renunţarea la antrenori. Ce să mai vorbim, dacă nu găsim în România antrenori să formăm un lot de junioare la Oneşti?", a spus Mariana Bitang.

 

Mariana Bitang, antrenoarea lotului olimpic feminin, alături de partenerul său de viaţă, Octavian Bellu, s-a născut pe 3 august 1962, la Râmnicu Sărat. Bitang şi Bellu au reuşit să adune peste 250 de medali la toate competiţiile mondiale de anvergură.

Comentarii Facebook