Ion Țiriac i-a spus Simonei Halep ce trebuie să facă pentru a scăpa de probleme


Ion Țiriac a sărit în ajutorul Simonei Halep, suspendată provizorie după a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă.

Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia”, a afirmat Ion Țiriac pentru observatornews.ro.

Fostul președinte al Federației Române de Tenis crede că suspendarea sportivei ar putea să îi pună în pericol cariera. 

Nu mai are 20 de ani. Are o vârstă foarte tânără, dar totuşi în a doua jumătate a vârstei pentru sport.

Greu… Nu ştiu cum a fost găsită vinovată, unde sunt probele. Foarte probabil, trebuie să-şi angajeze nişte legalişti care să sape cât se poate de adânc în această problemă”, a mai spus Țiriac.

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), a explicat la Digi FM că Roxadustatul face parte din categoria de substanțe total interzise, indiferent de cantitatea depistată la un sportiv.

Sunt două tipuri de substanțe dopante. Substanțe pentru care este necesar un prag: ai o concentrație, să zicem, de peste 5%.

Dacă ai sub 5% nu este considerat doping, dacă ai peste 5% este.

Dar sunt substanțe care nu au nevoie de prag. Unde chiar dacă a fost depistat, să spunem, 0,00001%, deja ești considerat dopat.

Deci se face diferența între aceste două categorii de substanțe interzise”, a declarat Jura.

Simona Halep a anunțat că va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția. Fostul lider mondial poate contesta la TAS decizia de suspendare provizorie.

În condițiile în care se dovedește nevinovăția, perioada asta de suspendare provizorie se scade.

Nu știu, să spunem că Simona a fost suspendată șase luni, procesul va dura, să zicem, încă șase luni și dacă se dovedește că este nevinovată, ea poate să înceapă activitatea imediat după aceea”, a mai spus Jura.

Comentarii Facebook