Greșeli pe care le fac începătorii la sala de fitness și principalele reguli pe care trebuie să le urmezi pentru un antrenament corect


În goana după o siluetă perfectă, multe persoane care merg la sală în sezonul de vară, fac greșeli mari, mai ales în lipsa unui antrenor care să le supravegheze antrenamentele, iar în timpul verii riscurile sunt și mai mari. Iată câteva reguli pentru un atrenament care să și dea rezultate. 

Prima regulă: să nu sari peste încălzire 

Clienţii sălilor de fitness ştiu că îndrumarea unui antrenor este de multe ori necesară, mai ales pentru cei începători. Fiecare antrenament începe cu o încălzire corespunzătoare. Este cea mai importantă regulă din sala de fitness.

Majoritatea vin şi se aruncă la exerciţii mult prea dificile pentru nivelul lor de performanţă”, spune un antrenor fitness. „Clienții sar aceste etape din comoditate. Principala scuză e ca nu au timp, dar această etapă poate dura 10-15 min şi e foarte importantă”, a mai spus antrenorul.

Regula numărul doi: relaxează-te și hidratează-te chiar și în timpul antrenamentului 

Greşelile de execuţie sunt frecvente şi de cele mai multe ori duc la probleme seriose de sănătate. Specialiştii mai spun ca pentru un antrenament si mai eficient avem nevoie si de relaxare, multă hidratare și de executarea corectă a exercițiilor în funcție de grupă musculară ce trebuie lucrată. 

Regula numărul trei: nu te suprasolicita, începe cu pași mici

De asemenea, foarte important este să ne cunoaștem limitele și să începem cu exerciții sau greutăți mai ușoare, iar pas cu pas, să înaintăm spre exerciții mai complexe și greutăți mai mari, astfel suntem siguri că șane=sele de accidentare sunt mai mici, iar corpul nu va fi suprasolicitat. 


Comentarii Facebook