Joi 2 Februarie

Gimnasta Larisa Iordache, lăudată de CNN într-un reportaj: E noua Nadia a României


Larisa Iordache este lăudată de CNN în reportajul Human to Hero, tânăra gimnastă fiind denumită ”noua Nadia a României”.

"Au trecut 25 de ani de cand comunismul a cazut in Romania, atat de multe s-au s-au schimbat in tara din Europa de Est, insa productia generatiilor de gimnasti continua sa genereze campioni", scrie CNN, citat de România TV.

"Are aproximativ 1.5 metri inaltime, dar picioarele ei sunt lungi. La 18 ani, Larisa Iordache si-a capatat deja renumele de "noua Nadia", mai notează ediția digitală a CNN.

"De la Nadia Comaneci, primul 10 perfect din gimnastica, in 1970, pana la multipla medaliata cu aur din '80, Ecaterina Szabo, si Simona Amanar, campioana de dupa Revolutie, Romania a reusit sa atinga noi cote de excelenta", noteaza publicația

Larisa Iordache a povestit momentul în care s-a apucat de gimnastica, amintirile părinților despre "era Ceaușescu", dar și transformarea în cea mai apreciată gimnastă a generației sale.

"Nu eu am ales gimnastica, ci gimnastica m-a ales pe mine. Pur si simplu s-a intamplat. Sunt foarte fericita pentru tot", a declarat Larisa Iordache.

"Eu m-am nascut dupa ce a cazut regimul comunist, dar parintii mei mi-au povestit de cat de strict era totul in acele vremuri, fata de ce traim astazi. Acum tara este deschisa, iar oamenii se descurca asa cum stiu ei mai bine. Este mai simplu acum decat era inainte. Sunt fericita ca nu am prins acele vremuri", a mai spus gimnasta pentru CNN.

"Aparatul meu preferat este barna. Imi place si la sol, pentru ca poti arata oamenilor acrobatii artistice, e un sport separat. Ca sa fii cea mai buna varianta a ta, trebuie sa nu ai frica. Frica iti intra in oase, toata lumea are frica, trebuie sa iubesti ceea ce faci atat de mult, incat sa depasesti orice frica. Este un moment dificil pentru orice gimnast sa faca o greseala. Incerc sa repar orice greseli as face. Gimnasta mea favorita a fost si este Nadia Comaneci", mai povesteste Larisa Iordache pentru CNN.

Comentarii Facebook