Gilăul va avea echipă de handbal. Antrenoare va fi Carmen Amariei


Carmen Amariei, cunoscuta jucătoare de handbal din Cluj, pregătește o viitoare echipă în Gilău. 

GILĂUL VREA HANDBAL. Ați reacționat foarte mulți la anunțul privind formarea clubului de handbal Gilău Titans. Fosta componentă a echipei naționale Carmen Amariei, care a inițiat proiectul, în colaborare cu Primăria, a primit numeroase telefoane, semn că locuitorii din Gilău vor să își trimită copiii să facă sport. Foarte bine, prieteni, sportul înseamnă sănătate. Carmen a decis ca prima întâlnire cu viitoarele handbaliste și viitorii handbaliști să aibă loc în 6 iulie, la ora 17, în sala de sport a Liceului "Gelu Voievod". Sunt așteptați copii, fete și băieți, la cele trei categorii anunțate, sub 9 ani, sub 11 și sub 13 ani. Hai Gilău Titans!

În continuare, pentru înscrieri aveți la dispoziție o adresă de email: carmen.titanscluj@gmail.com, și un număr de telefon: 0736 377 335”, a precizat primarul comunei, Topan Gelu.

Carmen Andreea Amariei a jucat în echipa națională. În 2013, ea s-a retras din activitate după ce a evoluat câteva luni la echipa SCM Craiova. În sezonul 2013-2014 Amariei a devenit antrenorul clubului craiovean, iar până pe 2 noiembrie 2016 a antrenat echipa „U” Alexandrion Cluj.

Carmen Amariei și-a început cariera la senioare la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu care a câștigat de trei ori consecutiv, între 1997-1999, Liga Națională de handbal feminin și Cupa României.

În anul 1999, echipa României, din care a făcut parte și Carmen Amariei, a participat la Campionatul Mondial de Handbal Feminin care s-a desfășurat în Norvegia și Danemarca. Carmen Amariei a fost desemnată golghetera competiției, cu 67 de goluri înscrise în 18 meciuri, alături de nemțoaica Grit Jurack, cu 67 de goluri înscrise în 19 meciuri.

În anul 1999, Carmen participă la calificarea echipei naționale la Jocurile Olimpice de vară, desfășurate la Sydney, în Australia, unde România nu s-a clasat decât pe locul 7. Carmen nu a reușit să ia parte la Olimpiadă, din cauza unei accidentări.

În anul 1999, Carmen Amariei s-a transferat la echipa franceză E.S.B.F. Besançon, unde a rămas până în 2004. În această perioadă, Amariei a devenit de două ori campioană a Franței, în 2002 și 2003. Tot în 2003, ea câștigă Cupa Cupelor cu echipa din Besançon, învingând în finală echipa ucraineană Spartak Kiev, cu scorul de 47-45.

În 2004, Amariei se transferă în Danemarca, la clubul Randers HK, dar se mută în același an la campioana Danemarcei, Slagelse FH, antrenată de fosta glorie a handbalului danez, Anja Andersen. La Slagelse, Amariei a avut o carieră fulminantă, câștigând de trei ori consecutiv Campionatul și Cupa Danemarcei, în 2005, 2006 și 2007, și de două ori Liga Campionilor EHF Feminin, în 2005 și 2007.

În 2007, echipa a câștigat medaliile (cupa și campionatul Danemarcei) fără să piardă nici măcar un singur meci, pentru prima dată în istoria clubului danez, iar Amariei a fost desemnată cel mai bun inter dreapta din campionatul danez.

Carmen Amariei a mai evoluat apoi la „U” Jolidon Cluj, Rulmentul Brașov, FCK Håndbold, Viborg HK, Terom-Z Iași și SCM Craiova.

Comentarii Facebook