FRF îi dă peste NAS lui Iuliu Mureșan și îi spune să își facă temele înainte să aducă acuzații

 

Federația Română de Fotbal i-a replicat dur lui Iuliu Mureșan, care a acuzat FRF că vrea să facă ”jocuri” în Cupa României.

 

Constatăm cu mâhnire că aruncatul pisicii reprezintă, în ultima perioadă de timp, o nefericită preocupare a președintelui FC CFR 1907 Cluj, dr. Iuliu Mureșan, întru escamotarea serioaselor lacune ale propriilor subordonați în ceea ce privește documentarea și cunoașterea regulamentelor interne și internaționale.

 

A fost mai întâi, în preliminariile actualei ediții a Ligii Campionilor, demersul președintelui CFR Cluj de a trece în responsabilitatea Federației Române de Fotbal incapacitatea oficialilor abilitați ai grupării din Gruia de a interpreta corect chestiunea eligibilității jucătorilor în cupele europene. Din fericire pentru CFR și pentru fotbalul românesc, situația a fost salvată în ultimul moment, dar meritul aparține unei persoane din afara clubului clujean.

 

Aseară târziu (n.r. - marţi), domnul Mureșan a izbutit o nouă și regretabilă intoxicare a opiniei publice. Pur și simplu, domnia sa a mințit, susținând că FRF a modificat regulamentul tragerii la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României-Timișoreana, fără ca cineva să știe, cu puțin timp înaintea efectuării operațiunii. De fapt, articolul 31.6.1. din ROAF, referitor la procedura tragerii la sorți a optimilor, sferturilor de finală și a semifinalelor Cupei României, a fost completat și modificat de Comitetul Executiv al FRF în cadrul ședinței sale din data de 5 aprilie 2012.Astfel, echipele calificate în „sferturi” și, respectiv, în semifinale fac parte dintr-o singură urnă, fără a mai exista capi de serie. CFR Cluj ar fi trebuit să știe acest lucru și să nu se lanseze în afirmații nefondate, fie și în condițiile în care realizatorul emisiunii “Fanatik”, găzduită de postul TV Digi Sport, unde a fost consemnată intervenția telefonică a dr.Mureșan, a dat dovadă de aceeași ignoranță cu privire la regulamente.

 

Așadar, de unde falsa idee, enunțată de președintele CFR Cluj, de play-off și play-out în Cupă? Asta, nemaivorbind despre o altă afirmație revoltătoare a domniei sale, conform căreia s-ar intenționa crearea unui culoar favorabil spre finală Petrolului Ploiești și mutarea finalei Cupei de pe Arena Națională din București la Ploiești!

 

În încheiere, dar nu în ultimul rând, ceva și despre arbitrii străini solicitați de campioana României pentru jocul programat diseară, în sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana, cu Dinamo. Conform deciziilor Comitetului Executiv și ale Comitetului de Urgență ale FRF, FC CFR Cluj a avut dreptul, aidoma tuturor cluburilor din Liga I, să-și exprime opțiunea în acest sens, dar numai pentru meciurile din campionatul Ligii I (nicidecum pentru Cupă), existând și termene-limită precise pentru realizarea demersului. Cum FC CFR Cluj nu a considerat de cuviință să solicite arbitri de peste hotare până la datele fixate, aserțiunile domnului Mureșan sunt, evident, lipsite de fond și de logică și în această privință.

 

Și atunci, nu este aruncatul pisicii metoda aflată cea mai la îndemână?”.

Comentarii Facebook