Asociația ”Şepcile Roşii 1919” le mulțumește suporterilor U Cluj pentru că au adunat bani pentru echipă

 

Asociaţia ”Şepcile Roşii 1919” le multumeşte tuturor suporterilor Universităţii Cluj care au contribuit financiar la cheta organizată pentru jucătorii clubului. ”Gestul a avut un caracter spontan, simbolic”, susțin reprezentanții Asociației.

 

Acest gest unic reprezintă încă o dovadă de afecţiune şi devotament pentru ”simbolul unor inimi româneşti”. Contextul extrem de dificil prin care trece acest club, nu-i va face pe suporteri să abandoneze ”pasiunea lor”, aşa cum alţii ar face la cel dintâi obstacol sau ghinion. Prin gestul lor suporterii Universităţii Cluj au dorit să evidenţieze încă o dată contrastul dintre ”iubirea adevărată şi pătimaşă” pentru echipa lor de suflet şi interesul rece, pur financiar al celor intitulaţi ”patroni”, care au aruncat destinul acestui club în derizoriu. E un semnal de alarmă şi pentru acei ”profeţi”, care s-au grăbit să pronunţe ”decesul” unui simbol românesc.

 

Catalogarea unei astfel de iniţiative drept „un gest umilitor... de râsul Europei, de râsul omenirii” (Dumitru Dragomir – Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal) constituie, din păcate, încă o dovadă a faptului că ataşamentul, pasiunea, devotamentul şi tradiţia sunt cuvinte lipsite de sens pentru cei care conduc într-un mod dezastruos destinele fotbalului românesc, fie din postura de aleşi, fie din postura de creditori”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei ”Şepcile Roşii 1919”.

 

Suporterii au comentat și declarația lui Florian Walter, care a spus că nu s-a prezentat la audierile de la DIICOT Cluj de frica suporterilor. ”Declaraţiile dânsului conform cărora a refuzat să se prezinte la Cluj la audieri în faţa procurorilor DIICOT datorită ameninţărilor, pe care pretinde că le-ar fi primit din partea susţinătorilor Universităţii Cluj, sunt încă o dovadă a faptului că nu a înţeles nimic din spiritul echipei pe care în mod oficial a ”creditat-o” trei ani.  Suporterii l-au respectat, dar au condamnat nu faptul că dânsul A PLECAT, ci MODUL cum a plecat de la acest club, devalizându-l din punct de vedere financiar şi moral. Astfel de acuzaţii, precum cele făcute de domnul Walter, aduc un prejudiciu de imagine susţinătorilor echipei, acuzaţii pe care dânsul trebuie să le probeze.

 

Asociaţia „Şepcile Roşii 1919” multumeşte acelor jurnalişti care au ales să prezinte gestul fanilor Universităţii Cluj într-un mod pertinent, contrastând în acest fel cu o altă parte a jurnaliştilor, care au ironizat şi bagatelizat o astfel de iniţiativă”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei ”Şepcile Roşii 1919”.

Suporterii U Cluj au adunat o pungă de bani pentru echipă - VIDEO

Comentarii Facebook