FOTO - Avram Iancu devine primul român care a trecut înot Canalul Bristol


Înotătorul român Avram Iancu a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie, a anunțat sportivul pe pagina de social media.

„Înimile românilor din Țara Galilor și Anglia rezonează cu această acțiune românească”

În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secția de primire urgențe iar astăzi am trecut inot din Anglia în Țara Galilor traversând Canalul Bristol. Odată cu această performanță sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal care are curenți marini deosebit de puternici. Sunt deasemenea onorat să constat că această traversare a făcut ca inimile românilor din Țara Galilor și Anglia să rezoneze cu această acțiune românească”, a declarat Avram Iancu la finalul evenimentului.

Mulțumesc tuturor pentru implicare și mai ales celor aproximativ 50 de români care m-au așteptat la final. Sunt foarte bucuros să constat că printre ei s-a aflat și reprezentantul Ambasadei României in Regatul Unit, Dl Mihai Ioan, Consulul Onorific al României în Țara Galilor, Dna Diana Stroia și Dna Gabriela Ferguson. Mai multe detalii în zilele următoare, avem mult material video așa că țineți aproape!”, a ami transmis acesta. 

avram iancu 2.jpg

Bibliotecarul a înotat 28 de kilometri în Canalul Bristol

Avram Iancu a început traversarea Canalului Bristol joi, 21 iulie, dimineaţa, pe o rută stabilită între localităţile Glenthorne şi Porthcawl. Performanţa bibliotecarului din Petroşani s-a desfăşurat după regulile de marathon swim, fiind supravegheată de Bristol Channel Association, entitatea juridică ce guvernează înotul în acest canal şi care organizează traversarea în mod oficial, pilotul, copilotul şi observatorul cursei fiind englezi.

Înainte de începerea traversării, Avram Iancu a apreciat că înotul în Canalul Bristol, care măsoară 28 de kilometri, va fi unul dificil din cauza temperaturii scăzute a apei, dar şi a efortului continuu pe care va trebui să-l facă.


Comentarii Facebook