Fotbaliștii echipei clujene Unirea Dej, prinși în nebunia generată de cutremurul din Turcia: „Delegația clubului nostru este în siguranță”


Fotbaliștii de la Unirea Dej, aflați în cantonament în Turcia au transmis un mesaj la puțin timp după producerea cutremurului devastator de duminică noaptea. 

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit în noaptea de duminică spre luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). 

Sportivii echipei clujene, aflați în cantonament în Antalya

Fotbaliștii de la FC Unirea Dej se află în Antalya în cantonament. Conducerea clubului a transmis un mesaj pe Facebook în care a informat că delegația este în afara oricărui pericol.

FC Unirea Dej informează că delegația clubului nostru, aflată în Turcia, este în siguranță, iar stagiul centralizat de pregătire va continua conform programului. Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit, azi, sudul Turciei, fiind urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar și în Siria, Liban, Grecia, Israel și în Cipru. La ora publicării acestei informări, bilanțul a ajuns la 568 de morți și peste 2.300 de răniți”, au transmis reprezentanții echipei FC Unirea Dej. 

Cutremur devastator în Turcia și Siria

Un seism cu magnitudinea 7,8 a lovit luni Turcia şi Siria şi a provocat sute de morţi şi răniţi, au anunţat autorităţile din ambele ţări. 

Seismul a avut loc la ora locală 04:17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri. Seismul s-a produs la o adâncime de circa 18 kilometri, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Un alt seism, cu magnitudinea 6,7, a avut loc în aceeaşi regiune, aproximativ zece minute mai târziu, la ora 4:28 (1:28 GMT), la o adâncime de aproximativ 9 kilometri. Guvernul României a decis, luni, trimiterea în Turcia a unei echipe RO-USAR, personal specializat în intervenţii de salvare-căutare din cadrul IGSU.

Citește și: România trimite salvatori în Turcia, după cutremurul de 7,8 care a distrus sudul țării. Sute de oameni și-au pierdut viața

Sursa foto: FC Unirea Dej 

Comentarii Facebook