Fotbalist de la Bayern cu miocardită după ce a făcut COVID. Alphonso Davies are 21 de ani


Alphonso Davies, jucătorul echipei Bayern Munchen, a fost diagnosticat cu miocardită după ce a fost infectat cu Covid-19.

Alphonso Davies, 21 de ani, a făcut un control medical, iar medicii i-au transmis că are miocardită, o inflamaţie a inimii, informează clubul german, preluat de News.ro.

Alphonso Davies s-a vindecat recent de COVID

Canadianul s-a vindecat de COVID la începutul lunii ianuarie, iar la controalele medicale s-a depistat noua problemă. Antrenorul bavarezilor, Julian Nagelsmann, a spus că fotbalistul a oprit antrenamentele. ”Nu va fi disponibil în următoarele săptămâni. În timpul controalelor efectuate de jucătorii care au avut COVID-19, am detectat semne de miocardită uşoară la el. Trebuie să se vindece şi asta, dar, fără îndoială, va dura ceva timp”, a explicat Nagelsmann, în conferinţa de presă organizată înaintea meciului cu FC Koln, programat sâmbătă.

Fotbalistul Alphonso Davies a ajuns la Bayern de la Vancouver Whitecaps

Fundaşul stânga a jucat 23 de meciuri în toate competiţiile, în acest sezon, pentru Bayern. Născut în Ghana, din părinți liberieni, fugiți din calea războiului civil, Davies a ajuns la 5 ani în Canada, unde a locuit, inițial, într-o tabără de refugiați, împreună cu familia. Davies a început fotbalul la Edmonton, însă Vancouver Whitecaps l-a remarcat și l-a transferat. Acolo, Alphonso s-a întâlnit cu Nicolas Apostol, copilul unor români plecați în Canada în 1990, iar cei doi s-au împrietenit la cataramă. În 2019, Bayern a plătit 15.000.000 de dolari celor de la Vancouver pentru Davies, conform Libertatea.ro.

Agentul jucătătorul a declarat că acesta este vaccinat, iar în decembrie a făcut și doza booster.

Comentarii Facebook