Fostul arbitru FIFA Mircea Salomir a incetat din viata

Fostul arbitru FIFA a incetat din viata azi-noapte la varsta de 64 de ani, dupa o indelungata suferinta. Mircea Salomir a fost inainte de a fi arbitru, fotbalist la Cugir, Gloria Bistrita si Universitatea Cluj.

 

S-a nascut la Turda in 1 mai 1945 si a fost mai intai jucator de fotbal la cele trei echipe din Ardeal. In 1977 a renuntat la cariera de jucator, si a ales arbitrajul. In 1981 a devenit arbitru FIFA. In perioada august 1979-decembrie 1993 a condus ca arbitru 221 de meciuri in Divizia A, fiind astfel pe locul 5 in clasamentul romanesc al tuturor timpurilor.

 

12 ani a fost pe lista FIFA, timp in care a arbitrat 40 de jocuri internationale. Dupa ce si-a incheiat activitatea de arbitru a devenit observator de arbitraj si a facut parte si din comisia Centrala a Arbitrilor.

 

Anul trecut Mircea Salomir a suferit o interventie chirurgicala pe creier, al Clinica de Neurochirurgie din Cluj. Azi-noapte a incetat din viata.

 

FRF a publicat pe site-ul sau un comunicat in care isi exprima compasiunea pentru suferinta traita de familie si transmite acesteia condoleante

 

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Comentarii Facebook