Florin Prunea a povestit cum l-au adus la U Cluj Liviu Maior și Ioan Rus, șefii Universității din 1988


Marele portar al naționalei, Florin Prunea, a relatat cum a fost transferat la U Cluj, direct de la Dinamo, în 1988.

Președintele U Cluj de atunci a fost Liviu Maior, iar adjunctul lui Ioan Rus, cel care avea să devină ministru de Interne. Liviu Maior este tatăl fostului șef al SRI, George Maior, și este creditat cu realizarea Grupului de la Cluj, din care fac parte Ioan Rus, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș. Maior a fost și ministrul Educației, după 1990.

Florin Prunea a rememorat toată povestea, sâmbătă, 21 ianuarie, la Digi Sport Matinal. ”Fix cu o zi înaintea celebrei finale de Cupa României din 1988, când Steaua s-a retras de pe teren fiindcă nu li s-a validat un gol din ofsaid, fratele mamei a fugit în Italia. S-a suit într-un mărfar în gara Obor și dus a fost. M-am trezit la Săftica cu președintele Clujului, Liviu Maior, tatăl lui George Maior, fostul șef al SRI, și cu vicepreședintele Ioan Rus, viitorul ministru de Interne. Plus antrenorul Remus Vlad. Mircea Lucescu mi-a explicat că eu urma să devin înlocuitorul lui Moraru, dar, în condițiile date, nu mai am voie să ies din țară și ar fi mai bine pentru mine să plec undeva să joc. Bine, ajunsesem și pe la Securitate, fiindcă m-au luat la întrebări ce știu despre evadarea unchiului. Atunci am auzit pentru prima dată o convorbire înregistrată pe un telefon fix.

Am cerut timp de gândire până după finală, la care am fost rezervă. Și acolo știți că a ieșit un halimai imens. După ce s-a retras Steaua, nimeni nu voia să ne dea Cupa. A luat-o Moraru, am plecat la banchet, dar pe la două și jumătate noaptea ne-am trezit cu Miliția pe cap la petrecere. Au luat trofeul și au plecat cu el. În fine, am discutat cu tata despre situația mea, mi-a zis că sunt major și pot decide singur, așa că am dat curs propunerii de la Universitatea. M-a convins și faptul că Iașko se accidentase, Cavai avea 39 de ani și nu mai putea duce, iar Remus Vlad mi-a garantat că voi fi titular. A fost o alegere fericită, pentru că acolo mi-am cunoscut și soția, ne-am căsătorit la Craiova, după ce am cucerit eventul în Bănie, în 1991”, a spus Prunea.

Comentarii Facebook