Primul meci oficial al lui Ioan Ovidiu Sabău după aproape 9 ani: „Trebuie să avem răbdare, nu mergem în atac că cere publicul”


Universitatea Cluj și FC Voluntari se întâlnesc vineri, de la ora 16:30, în primul meci al etapei cu numărul 22 din Liga 1, prima din anul 2023. Ioan Ovidiu Sabău are încredere în forțele proprii și în jucătorii săi înaintea primului meci împotriva celor de la Voluntari.

U Cluj a obținut două victorii și un eșec în cantonamentul din Turcia, în primele meciuri cu Ioan Ovidiu Sabău pe bancă. Tehnicianul a revenit în antrenorat după aproape 9 ani, iar precedentul mandat a fost consemnat la ASA Tg. Mureș în perioada octombrie 2013-martie 2014. Înaintea acestei partide, „Șepcile Roșii" ocupă locul 14 în clasament și are 19 puncte acumulate în 21 de meciuri jucate.

De cealaltă parte, FC Voluntari a disputat două partide de pregătire, iar ilfovenii s-au impus în ambele. În Liga 1, trupa lui Liviu Ciobotariu se situează pe locul 8 în clasament, la 6 lungimi în spatele celor de la Sepsi, ocupanta ultimului loc care asigură prezența în play-off.

Întâlnim o echipă matură, care are experiență în prima ligă. Au stabilitate pe banca tehnică. Ne așteaptă un meci important, primul pentru mine. Contează foarte mult să obținem un rezultat bun. Ne-am pregătit foarte bine, suntem norocoși că nu avem accidentări. Am crescut în perioada de pregătire, de la antrenament la antrenament. Pot să spun că jucătorii au calitate, dar sunt și foarte responsabili și implicați. Am un grup care se pregătește foarte bine și e o plăcere să îi antrenez”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău în cadrul conferinței de presă dinaintea meciului.

Sabău: Trebuie gândit jocul și jucat la rezultat, de asta avem nevoie

Emoţiile sunt cele care trebuie să existe, fac parte din viaţa noastră, dar sunt emoţii care ne ajută să fim concentraţi, motivaţi. Am o anumită vârstă, experienţă, ştiu să gestionez aceste momente. Am mare încredere în echipă. Situaţia din clasament apasă, e foarte adevărat. Trebuie să avem răbdare, să abordăm jocul cu multă răbdare, nu cu hei-rup, nu mergem (în atac -n.r.)că cere publicul. Trebuie gândit jocul şi jucat la rezultat, de asta avem nevoie, de rezultat. Să arătăm maturitate, inteligenţă de joc, până când poziţia din clasament ne va permite să fim mai relaxaţi”, a mai adăugat Sabău. 

Foto: FC Universitatea Cluj

Comentarii Facebook