Sambata 3 Decembrie

Federaţia Maghiară de Fotbal acuzată de sabotarea meciului cu România


Conducerea Federaţiei Maghiare de Fotbal este acuzată că ar fi încercat sabotarea meciului cu România, din preliminariile Campionatului Mondial, pentru ca acesta să se dispute fără spectatori.

Unul dintre cei mai respectaţi analişti de sport din Ungaria, Gyorgy Szollosi, a lansa o ipoteză şoc când a declarat într-o emisiune, că suspendarea pentru meciul cu România ar fi fost planificată de conducerea fotbalului din Ungaria.

Pentru că rivalitatea mare dintre spectatori ar fi putut duce la incidente neplăcute, maghiarii şi-ar fi dorit să joace meciul cu România, fără spectatori.

"A trecut foarte mult timp de la meciul cu Israel, care, totuşi, a fost un amical. Şefii Federaţiei probabil că au făcut lobby pentru această suspendare pentru că riscurile ar fi fost incalculabil mai mari, iar noi nu putem îmblânzi mii de huligani", a argumentat Szollosi, citat de ziare.com.

De asemenea, Szollosi a sustinut ca maghiarii vor pierde aproximativ 500 de mii de euro ca urmare a suspendarii.

Terenul Ungariei a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FIFA, ca urmare a comportamentului rasist pe care fanii maghiari l-au avut în timpul meciului cu Israel, astfel că partida cu România, programată la 22 martie, se va disputa cu porţile închise.

Ungurii vor plati si o amenda in valoare de 40 de mii de franci elvetieni.

Comentarii Facebook