Duminica 28 Aprilie

Emma Răducanu revine la Cluj, la turneul de tenis care are loc în octombrie


Barbora Krejcikova și Emma Răducanu, ambele câștigătoare de Grand Slam, revin la Cluj la turneul Transylvania Open WTA250, din perioada 8-16 octombrie 2022.

La competiție vor participa peste 30 de jucătoare din top 100 WTA.

Barbora Krejcikova este una dintre prezențele spectaculoase la Transylvania Open. Campioană la Roland-Garros în 2021 și fostă numărul 2 în lume, Barbora ocupă acum locul 26 în clasamentul de simplu. Ea este proaspătă campioană de dublu la US Open, alături de Katerina Siniakova. Cele două și-au completat astfel mult doritul Career Golden Slam, adică au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam, plus medalia olimpică de aur la Tokyo. Ele au câștigat, de asemenea, și WTA Finals 2021 la dublu.

Emma Răducanu este, din nou, prezentă pe tabloul turneului de tenis din Cluj care va avea loc în 8-16 octombrie, în BT Arena. Campioana US Open 2021 s-a simțit excelent la prima ei participare la Cluj, când a reușit să ajungă în sferturile de finală. După un sezon plin cu experiențe valoroase, Emma e gata de un nou început. 

M-am simțit foarte bine anul trecut în Cluj. Oamenii au fost minunați și m-au făcut să mă simt extrem de bine. Așa că sunt încântată și fericită să mă întorc anul acesta. De fiecare dată când am ocazia, ador să mă întorc în România. Tatăl meu este de acolo și am foarte multe amintiri plăcute. Aștept cu nerăbdare să mă întorc. Ne vedem în curând!”, a spus Emma.

Pe tabloul principal vor putea fi văzute Irina Begu, locul 41 mondial, Ana Bogdan, locul 65 mondial și Jaqueline Cristian, locul 87 mondial.

Transylvania Open WTA250 revine la Cluj după o primă ediție de succes organizată în 2021, când turneul de tenis din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association.

Ne așteaptă un turneu de tenis foarte puternic, cu jucătoare foarte bine plasate care ne-au depășit așteptările. Suntem extrem de încântați de prezența a două campioane de Grand Slam, cu multiple titluri, Barbora Krejcikova și Emma Răducanu, care la doar 19 ani este deja un fenomen al tenisului mondial. Bineînțeles, abia așteptăm să le vedem pe teren pe românce, fie că joacă pe tabloul principal sau în calificări.

Așa cum știți, Transylvania Open este singurul turneu WTA250 din România și suntem mândri că are loc la Cluj-Napoca. El oferă șansa jucătoarelor românce de a se bucura de această experiență, iar publicului șansa de a vedea jucătoare de top live. Pentru mine și echipa mea cea mai mare bucurie este faptul că anul acesta vom avea alături de noi, în tribune, fani ai tenisului care vor face ca experiența acestui turneu să fie una de neuitat”, Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.

Transylvania Open va avea loc în 8-16 octombrie, pe hard, în sala polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca pe cele două terenuri care vor fi amenajate: Terenul Central și Terenul 2.

Tabloul principal Transylvania Open 2022:

KREJČÍKOVÁ, BARBORA (CZE) – 26 WTA

BEGU, IRINA-CAMELIA (ROU) – 41 WTA

POTAPOVA, ANASTASIA – 45 WTA

KALININA, ANHELINA (UKR) – 47 WTA

BONDAR, ANNA (HUN) – 52 WTA

KOSTYUK, MARTA (UKR) – 54 WTA

PAOLINI, JASMINE (ITA) – 55 WTA

BRONZETTI, LUCIA (ITA) – 57 WTA

SIEGEMUND, LAURA (GER) – 57 WTA (SR)

SORRIBES TORMO, SARA (ESP) -  58 WTA

WANG, XIYU (CHN) – 60 WTA

PARRIZAS DIAZ, NURIA (ESP) – 63 WTA

LI, ANN (USA) – 64 WTA

BOGDAN, ANA (ROU) – 65 WTA

MARTINCOVA, TEREZA (CZE) – 66 WTA

LINETTE, MAGDA (POL) – 67 WTA

PARRY, DIANE (FRA) – 71 WTA

JUVAN, KAJA (SLO) – 72 WTA

NIEMEIER, JULE (GER) – 73 WTA

SHERIF, MAYAR (EGY) – 74 WTA

KRUNIC, ALEKSANDRA (SRB) – 75 WTA

RADUCANU, EMMA (GBR) – 83 WTA (WILD CARD)

CRISTIAN, JAQUELINE (ROU) – 87 WTA (WILD CARD)

La prima ediție a turneului, cea din 2021, Simona Halep a jucat finala alături de Anett Kontaveit, care a și câștigat trofeul.

Comentarii Facebook