Edi Iordănescu a îngenuncheat CFR Cluj. Suma colosală pe care trebuie să o încaseze de la ei


Edi Iordănescu a îngenuncheat CFR Cluj. Actualul tehnician de la FCSB a părăsit echipa din Gruia imediat după ce a condus-o către cel de-al 4-lea titlu consecutiv. Iordănescu avea, însă, sume restante de încasat de la clubul patronat de Nelu Varga. El și-a căutat dreptatea la comisiile de resort din FRF și a avut câștig de cauză.

Edi Iordănescu a îngenuncheat CFR Cluj

Edi Iordănescu a îngenuncheat CFR Cluj. Antrenorul de 43 de ani a dus-o pe echipa ardeleană spre al 4-lea titlu, dar a învins-o la comisiile federației. Iordănescu s-a despărțit de gruparea din Gruia la începutul verii. Fără a oferi explicații absolut clare, actualul tehnician de la FCSB a invocat anumite probleme ce ar fi existat în privința planurilor de viitor la echipă. În plus, el se arătase deranjat de faptul că nu i se propusese din timp o prelungire a contractului.

În decembrie (n.r. – decembrie 2020), când am acceptat să merg la CFR, mi s-a propus un contract pe un an și jumătate, însă eu am vrut pe șase luni, pentru că erau ceva sechele din trecut, când am plecat după foarte puțin timp. Cei de acolo, prin propunerea făcută, au încercat o reparație morală. Am dorit să stau doar șapte luni, pentru că am vrut să tragem linie în vară, să vedem ce am reușit. Se dorește performanță în continuare, așa că este nevoie de o reconstrucție. Ambele părți am dorit să continuăm, dar nu am găsit calea”, a declarat Edi Iordănescu, la ProX, la acea vreme.

Suma colosală pe care trebuie să o încaseze de la ei

Edi Iordănescu a plecat de la clujeni având, însă de recuperat o importantă sumă de bani. În total, nu mai puțin de 185.000 de euro, conform GSP. Conform aceleiași surse și secundul Alexandru Radu are de încasat 50.000 de euro. În cazul lui Iordănescu ar fi vorba de 100.000 de euro, prima pentru câștigarea titlului plus trei salarii restante. El și-a cerut drepturile la comisiile federației care i-au dat câștig de cauză, a informat sursa citată. La primul său mandat la CFR Cluj, de numai o lună, în vara lui 2018, Edi Iordănescu a încasat 300.000 de euro pentru că a fost demis.

Deși ar mai avea o cale de atac, se pare că gruparea clujeană nu are de gând să conteste deciziile luate de comisii. Acest lucru a fost confirmat de Marius Bilașco, directorul sportiv al campioanei.

E o sumă pe care ii datorează lui Edi şi va fi achitată. De ce s-a ajuns aici n-aş putea să spun… pentru că anumite lucruri s-au întâmplat cu ceva timp în urma şi nu aş putea să zic. Nu avem ce sa atacăm la TAS din punctul meu de vedere.

N-aş putea să spun de ce s-a ajuns la un litigiu, atât cât ştiu eu. Ştiu că a fost o înţelegere între antrenor si clubul. El, ştiţi foarte bine, că a decis că nu a vrut să mai continue”, a declarat Bilașco pentru telekomsport.ro.


Comentarii Facebook