E oficial: Iordănescu este șeful lui Pițurcă


Anghel Iordănescu a anunțat oficial, în cadrul unei conferințe de presă de joi, că este noul dorector tehnic al FRF.

Iordănescu a precizat că niciodată u s-a pus problema de a candida oentru șefia Federației și a anințat că are ca obiectiv principal reorganizarea sistemului de selecţie de la nivelul juniorilor până la cel al primei reprezentative.

"Cu doi ani şi jumătate în urmă mi-a făcut această propunere de a reveni în fotbal, pentru a îmbunătăţi şi a da un avânt acestei comisii. Trebuie să fiu sincer şi să recunosc că eu sunt principalul vinovat acel proiect nu s-a concretizat şi într-o mică măsură prietenul meu Gică Hagi.

Pot spune sincer că îmi doresc să rămân în această direcţie tehnică, una pe profilul meu, pe ceea ce am făcut o viaţă întreagă.

Chiar nu m-ar interesa problemele administrative. Pentru mie a fost totul clar de la început şi recunosc: am făcut o promisiune în faţa lui Gică Popescu, a lui Hagi, a lui Dan Petrescu, că eu nu voi lupta cu ei. O viaţă întreagă am stat cu ei, am suferit în cantonamente, ne-am bucurat la victorii şi acum eu nu puteam fi cel care să întoarcă armele împotriva lor.

Am discutat în câteva rânduri şi cu Gică Popescu şi i-am zis clar că eu voi fi doar un susţinător al lui, în niciun caz un adversar.

Din punctul meu de vedere, în primul rând va trebui să elaborez o strategie care să includă totul: de la cea mai mică grupă de juniori, până la nivelul primei reprezentative.

Sper să realizez mai mult decât a reuşit Hagi la Academia Hagi. Eu cred că este un model, un succes. Trebuie să preluăm lucrurile bune de acolo şi să le îmbunătăţim", a declarat Iordănescu, potrivit realitatea.net.

Mircea Sandu a recunoscut și el că prima dată a încercat să îl aducă pe ”Puiu” la FRF în urmă cu mai bine de doi ani.

"Încerc de peste doi ani să-l conving pe domnul Iordănescu să vină ca director tehnic. Am fost aproape de acest pas în trecut, dar atunci Gică Hagi a făcut pasul înapoi, n-a mai venit nici Iordănescu şi am dat drumul la alt proiect.

Nu am avut nicio discuţie de genul: hai, Puiule, vino, ca să nu candidezi la preşedinţia FRF. Sunt convins că ar fi făcut treabă şi în această calitate, dar cred că poate fi mai util din calitate de tehnician.

Am stabilit să constituim o comisie tehnică lucrativă, care să facă o strategie duarbilă pentru fotbalul românesc. Prea mult fugim de anumite expresii de genul "control". Dacă cineva emite o autorizaţie, dă bani, trebuie să şi controleze.

Federaţia emite licenţa pentru antrenori şi trebuie să îi şi controleze. Prin ce? Prin direcţia tehnică. Toţi vor fi subordonaţi comisiei tehnice, pe care directorul tehnic o va constitui", a declarat Mircea Sandu.

Comentarii Facebook