Dumitru Dragomir anunţă că 6 patroni din fotbal vor să se retragă. Unul dintre ei e Florian Walter

 

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunțat că șase patroni ai unor echipe de fotbal din Lige 1 vor să se retragă din cauza datoriilor și a anchetelor demarate de procurori.

 

Eu zic că la anul nu vom strânge 18 echipe în Liga 1, nu cred. Şi nu din cauza licenţierii, pentru că pe asta o poţi dribla. Să nu fim cumva obligaţi să facem 14 echipe chiar din vară. Asta mă tem că se va întâmpla. Fotbalul e pe marginea prăpastiei acum. Nu vreau să dau nume, dar sunt şase patroni care vor să se retragă din fotbal. Eu încerc să îi conving, să le spun că nu e bine. Dar unul (cel mai probabil Florian Walter), de exemplu, îmi spune: ”Stai puţin, am băgat 17 milioane de euro, banii mei, nu m-a ajutat nimeni. Iar acum au venit mascaţii peste mine, familia şi copiii îmi tremură, ce fac, mă duc la puşcărie pe banii mei?”. Asta îmi spun ei, eu ce să le zic, că fac eu, că vorbesc eu, că dreg eu... Dar sunt câine surd la vânătoare. Astea sunt lucruri care se pot rezolva doar la nivel de premier sau preşedinte de ţară. După alegeri, bineînţeles”, a afirmat Dragomir.

 

Șeful LFP cere Guvernului şi autorităţile locale să se implice. ”Până când un Guvern nu va băga sportul între primele zece priorităţi, nu vom ieşi din criză. Nu interesează pe nimeni sportul, iar patronii sunt târâţi prin tribunale şi condamnaţi. Fotbalul e o gaură neagră, toţi patronii suferă acum. Pe banii lor sunt şi tracasaţi. La noi e o nenorocire, te prinde Fiscul te bagă la puşcărie. Dacă vinzi un jucător în străinătate trebuie să plăteşti TVA la stat. E singura ţară de pe faţa Pământului cu taxa asta. Când au auzit ăia de la FIFA şi UEFA au râs de noi, ne spun că suntem proştii Europei. Noi suntem ţara cu cei mai mulţi jucători legitimaţi veniţi liberi de contract. Dacă sunt zece jucători cu contracte normale. Şi avem totuşi performanţă pe plan internaţional, adică avem două echipe la bătaie pentru primăvara europeană”, a precizat preşedintele LPF, care a dat exemplu echipele Steaua și CFR Cluj.

 

El a vorbit și despre banii adunați de suporterii de la U Cluj pentru a salva echipa. ”La Cluj au făcut un stadion de zeci de milioane (n.red. - autorităţile locale), dar nu iau şi echipa să o ajute cât de cât. Acolo a fost râsul omenirii, nu s-a mai întâmplat în lume, să vină suporterii cu bani. Jucătorii n-au acum nici apă minerală să bea”, a mai spus Dragomir.

 

Președintele LPF a fost întrebat dacă ar fi dispus să investească într-un club din România. ”Eu aş investi la un club, dar la un club din Anglia. Aici ce să faci? În România dacă faci o afacere legală imediat se interprezează şi dacă superi pe cineva te bagă la puşcărie nevinovat. Aşa, uşor, fluierând. Imediat te bagă la trafic de influenţă, la spălare de bani şi la dracu mai ştie ce”, a precizat Dumitru Dragomir, conform gsp.ro.

 

Papi explică ce face cu punga de bani adunată de fanii de la U Cluj - VIDEO

Comentarii Facebook