Dezvăluirile expertului care a făcut analiza firelor de păr ale Simonei Halep: „Am crezut că visez/Condamnăm o nevinovată”


Profesorul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie de la Spitalul Universitar Garches, care a examinat părul Simonei Halep și care a fost unul dintre martorii experți la care jucătoarea de tenis a apelat pentru a-și construi apărarea, denunță suspendarea de patru ani și spune: „condamnăm o nevinovată”.

„Am crezut că visez... Aici suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a militat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Iar aici este o greșeală. Având în vedere concentrația substanței din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat în mod eficient. Roxadustat este o moleculă care aproape că nu există în Europa, nu există în Statele Unite și ea a fost contaminată de două ori cu ea, potrivit ITIA. Nu are nicio logică!”, a declarat expertul într-un interviu pentru publicația franceză L’Équipe. 

Acesta a mai spus că nivelul de roxadustat al Simonei este de 0,2 nanograme pe mililitru (în urină), ceea ce „nu înseamnă nimic”, pentru că poate proveni de la suplimente alimentare. De asemenea, a dat exemplul unei paciente tratată în Franța cu roxadustat, căreia i-a examinat, de asemenea, părul, ocazie cu care a descoperit o concentrație de peste 100 de ori mai mare decât cea din părul Simonei, scrie digi24.ro.

Comentarii Facebook