Declarația unui fost tenismen despre Simona Halep: Trebuie lucrat la nivel mental, acolo-i problema


Simona Halep a fost eliminată în acest sfârșit de săptămână de la turneul de la Madrid, chiar din primul tur. Totuși, momentan, sportiva a reușit să se mențină pe locul al doilea în clasamentul WTA.

Fostul tenismen Fșorin Segărceanu consideră că Simona are probleme la nivel mental și că are nevoie de câteva schimbări pentru a mai putea scăpa de presiunea meciurilor grele.


"Din păcate, nu există o reţetă pentru a scăpa de presiune; are nevoie de multe meciuri cu greutate, dar şi de cineva care să o ajute la acest capitol, şi mă refer la un psiholog. Nu cred că trebuie să lase să treacă timpul. Pentru că presiunea este o problemă pentru ea, ar trebui să o rezolve cât mai repede prin mărirea staffului şi aducerea unui specialist. Şi mai este şi schimbarea antrenorului: nu a mai apelat la Victor Ioniţă şi l-a chemat pe Cahill.

Are o problemă şi la acest nivel, nu te poţi aştepta la o minune din partea antrenorului când îl chemi în timpul meciului. Chiar dacă vede punctele slabe ale adversarei, în general încearcă să o încurajeze, pentru că tactica o stabilesc împreună înaintea partidei. Nu-i normal să spui că te aştepţi la un insucces înaintea unui turneu. Este un an important pentru ea, are de apărat multe puncte şi nu are voie să aibă o astfel de atitudine. Este clar că la Simona trebuie lucrat la nivel mental, acolo-i problema", a spus Sergăceanu pentru ziarulring.ro.

Comentarii Facebook