Dan Petrescu, sfat pentru Cristi Chivu, care a devenit favorit pentru postul de antrenor la Inter Milano


Dan Petrescu a mărturisit în reacția sa după remiza de la Craiova că dorește să îl vadă pe Cristi Chivu în postura de antrenor la renumita echipă italiană, Inter Milano. 

Chiar dacă Inter Milano a reușit calificarea în sferturile UEFA Champions League, unde o va întâlni pe Benfica Lisabona, conducerea clubului nu este mulțumită de rezultatele din campionat. Postul lui Simone Inzaghi este incert pe banca „nerazzurri”, aceștia au suferit trei înfrângeri consecutive în Serie A: 1-2 cu Spezia, 0-1 cu Juventus și 0-1 cu Fiorentina. 

Dan Petrescu își dorește să îl vadă pe Cristi Chivu pe banca celor de la Inter Milano 

Din cauza parcursului slab din campionat, șefii lui Inter Milano se gândesc tot mai serios la varianta Cristi Chivu, antrenorul de la Primavera, potrivit Gazzetta dello Sport. Dan Petrescu îl sfătuiește pe fostul căpitan al naționalei să profite de această șansă dacă i se propune să o antreneze pe Inter Milano. 

„Da, de ce nu? Dar nu direct. Dacă are șansa asta, ar trebui să profite de ea, chiar dacă nu are experiența necesară. Chiar dacă a fost un mare jucător, ca antrenor îți trebuie experiență ca să ajungi la un club ca Inter Milano”, a declarat Dan Petrescu la finalul meciului CFR-ului cu Universitatea Craiova, care a marcat pentru el cea de-a 700-a partidă din postura de antrenor

Cristi Chivu a reușit în cariera sa de jucător să ajungă de trei ori campion în Italia, de trei ori câștigător al Cupei Italiei și câștigător de Champions League în 2010, cu Jose Mourinho antrenor. Chivu s-a retras în 2014, după ce a bifat în cariera sa echipe precum Ajax Amsterdam, AS Roma sau Inter Milano.

A lucrat, mai întâi, în cadrul UEFA, iar apoi a fost numit la una dintre grupele de juniori ale clubului din Milano. Este antrenor la ”Primavera” din 2021, iar în sezonul precedent a reușit să câștige titlul.


Comentarii Facebook