Cum vrea Emil Boc să salveze U Cluj. Suporterii pot cumpăra ”acțiuni” la noul proiect de rezervă

 

Primarul Emil Boc a declarat joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, că mai are o speranță de salvare a U Cluj, dar că oricum municipalitatea are o soluție de rezervă.

 

Edilul șef a spus că viitorul U Cluj este oricum asigurat, pentru că brandul și palmaresul sunt la Primăria Cluj-Napoca și că nu sunt în proprietatea vreunei firme private. Boc a precizat că așteaptă să vadă dacă firma care deține acum echipa se poate salva de la faliment. 

 

Dacă această variantă de continuitate nu are șanse, noi suntem pregătiți să începem o construcție nouă. Aici vreau să îi mulțumesc domnului consilier Radu Constantea, care s-a interesat la FRF, a discutat cu mai multe persoane din domeniu, pentru a afla formula juridică pe care o putem adopta. Cea care se poate face este club sportiv de drept privat, care se înființează pe baza legii Asociațiilor și fundațiilor, deci nu este societate comercială. Dispare astfel problema pe care o avem acum că nu putem finanța o societate comercială, cum este acum și legea nu ne permite.

 

Acum finanțăm U Mobitelcă, un club sportiv de drept privat, și am putea și noi Primăria să finanțăm U Cluj dacă ar avea aceeași formulă juridică. Când începi din liga a patra sau a treia costurile nu sunt atât de mari, chiar și Primăria și-ar putea asuma costurile. Sunt minim trei asociați care trebuie să existe pentru a înființa acest club sportiv de drept privat, iar Primăria ar fi unul dintre ei. Am mai discutat și cu alți importanți actori economici ai Clujului, dar am convenit că apăsăm butonul doar în momentul în care este nevoie.

 

Noi nu dorim să transmitem acum mesajul că noi trecem la pasul următor și oricum retragem brandul actualei formule a U Cluj. Nu trecem decât dacă nu mai există nicio șansă ca prima soluție să fie viabilă. 

 

Marele avantaj al formuleu club sportiv de drept privat este că aici pot intra chiar și persoane private, suporterii lui U Cluj sau cine iubeste Universitatea Cluj poate să devină membru la această Asociație. Se stabilește o contribuție și poți fi și tu membru fondator. 

 

Ne-am gândit să luăm un nume consacrat al U Cluj și care să fie simbolul lui U Cluj și al demarării noilor proceduri de lucru”, a explicat primarul EMil Boc noul proiect. 

 

Cu toate acestea, primarul a declarat că noii pași vor fi făcuți numai dacă U Cluj intră în faliment, variantă în care va fi retras brandul și palmaresul. 

 

El a precizat că a transmis admistratorului judiciar al U Cluj și i-a transmis că Primăria este dispusă să susțină investitorul cu care negociază acum pentru preluarea echipei. ”Noi putem contribui și ajuta cu baza sportivă și alte facilități prevăzute de lege. Nu pot să dezvălui numele investitorului pentru că sunt clauze de confidențialitate, dar mai avem un time out până în 14 aprilie, când Tribunalul va lua o decizie în privința falimentului”, a mai spus Emil Boc.

 

Suporterii U Cluj au mărșăluit prin Cluj-Napoca joi după-amiaza, pentru a-și arăta sprijinul față de echipa fanion a Transilvaniei. 

 

Peste 5000 de clujeni au ieșit în stradă pentru ”U” Cluj: Echipa nu va dispărea atât timp cât suporterii sunt aici FOTO/VIDEO

Comentarii Facebook