CTP despre eliminarea Simonei Halep de pe Roland Garros 2020: Nici Papa Francisc, nici Dumnezeu din ceruri nu puteau face ceva


Cristian Tudor Popescu este de părere că nimeni nu ar fi putut să o învingă pe adversara Simonei Halep în optimile de la Roland Garros 2020, pentru că poloneza Iga Swiatek (locul 53 WTA) a jucat perfect. 

Greu aș găsi să îi reproșez ceva Simonei. În astfel de momente, nicio jucătoare din lume nu îi putea face față Igăi Swiatek. A fost într-o zi de grație. Nu știu când am văzut ultima dată o jucătoare cu un asemenea coeficient de reușită la toate loviturile!

Serviciu excelent, retur agresiv, stresant pentru Simona, lovituri cu dreapta, cu reverul, decisive, la linie, ascuțite. A pus scurte, a simțit când trebuie să rupă ritmul, scurte perfecte, nicio șansă să ajungă Simona la ele. Voleu foarte bine. Tot registrul tenisului a fost ocupat în forță și în precizie de Iga. Nicio portiță nu a avut Simona.

Berdych a spus asta, când a pierdut în 5 seturi, în fața unui francez mult mai slab cotat. Oricând e posibil să întâlnești un jucător mai slab, dar care este în zonă, în transă și nu ai ce să faci, indiferent cum te numești.

Asta s-a întâmplat, nicio jucătoare nu putea să îi facă față Igăi. A fost aproape de perfecțiune. Simona nu a pierdut meciul acesta, Iga a jucat extraordinar. Ai ce să îți reproșezi dacă pierzi tu meciul, dar Simona a încercat, a avut un moment în setul doi când a tras de ea. A fost absolut fabuloasă adversara. A câștigat și schimburile lungi, nu doar i-a pus winnere!

Peste draga noastră motoretă Mobra azi o Harley Davidson. Nici Papa Francisc, nici Dumnezeu din ceruri, nici spectatorii nu puteau să facă ceva în fața Igăi Swiatek”, a declarat CTP pentru ProSport.

Simona Halep a fost eliminată de Iga Swiatek (locul 53 WTA) în optimile de la Roland Garros 2020. Anul trecut, poloneza a pierdut categori, scor 6-1, 6-0, dar acum s-a revanșat.

Scorul de la Roland Garros 2020 a fost demolator, Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6.

Simona Halep a jucat foarte bine până la acest meci și a fost și lăudată. În meciul precedent a trecut de americanca Amanda Anisimova, scor 6-1, 6-0. 

E greu să-ți reamintești de o jucătoare - care nu e Serena Williams - să fi fost considerată o așa favorită clară la un turneu de Grand Slam, dar asta apasă pe umerii Simonei Halep. 

A fost o călătorie interesantă a Simonei în ultimul timp. În 2018, ea a câștigat primul său turneu de Grand Slam la Roland Garros, după ce pierduse trei finale, două dintre ele fiind dramatice, cu Jelena Ostapenko și Caroline Wozniacki. 

A petrecut mult timp din 2019 relaxată pentru că deja își adjudecase un turneu de Grand Slam și a putut să-și continue munca fără a avea o supradoză de stres asupra rezultatelor.

Asta a condus la un an inconstant, dar i-a oferit și relaxarea pentru a o distruge pe Serena Williams, 6-2, 6-2, în finala de la Wimbledon”, au scris britanicii de la The Guardian. 

Despre meciul cu Amanda Anisimova, ziariștii de la publicația mai sus amintită au scris: ”Lovitura de grație a constituit-o un backhand în cross din alergare, care a lăsat-o fără soluție pe Anisimova la fileu. Halep a arătat minunat în meciul cu Anisimova", au mai scris britanicii. 

Simona Halep a spus, la final, că: ”Am jucat foarte bine, am jucat exact ce trebuia. S-au schimbat lucrurile față de anul trecut, știam ce trebuie să fac ca să câștig în fața ei. Știam că trebuie să returnez bine. Am fost foarte încrezătoare pentru că lucrurile au mers bine la antrenament.

Cred că a fost cea mai bună decizie să nu merg la US Open, am stat acasă și m-am pregătit ca să fiu foarte puternică pe zgură. Îmi place să joc pe zgură și mă bucur să fiu la Roland Garros”.

Comentarii Facebook