Cristian Tudor Popescu despre meciul Halep - Williams: Simona nu e la nivelul Serenei, dar de acum va juca altfel

 

După victoria răsunătoare, scor 6-0, 6-2, a Simona Halep în fața numărului unu mondial, Serena Williams, Cristian Tudor Popescu a răbufnit.

 

Este o victorie mare a Simonei care o face să treacă un alt prag în carieră. Începând de astăzi, Halep este o altă jucătoare. De azi, a trecut în alt cer. În antichitate, erau 9 ceruri. Halep a mai urcat unul, dar nu ştiu în al câtelea a ajuns acum. Victoria este importantă din punct de vedere psihic.

 

Indiferent că Serena nu a fost în cea mai bună formă, că Simona a câştigat uşor, meciul de azi e un prag psihic important”, a spus acesta pentru ProSport.

 

El a spus că Serena Williams este într-o firmă slabă și că ”trebuie acum să ne păstrăm luciditatea. Simona nu e încă la nivelul Serenei, dar de acum încolo va juca toate meciurile altfel”.

 

CTP a explicat progresul Simonei Halep: ”Am văzut că a revenit după două luni şi jumătate, că a progresat. Serviciul ei doi a fost îmbunătăţit dramatic, nu i-a oferit posibilitatea Serenei de a da retururi decisive. Şi serviciul unu a fost bun, a avut doi aşi, a fost sigur, lung şi aspru. Am văzut un joc extrem de solid de pe linia de fund, o apărare stânga dreapta cauciucată”.

 

El a remarcat și greșelile: ”A greşit uşor un vole la fileu, la scorul de 5-1. Aici mai are de lucrat, la fileu, dar jocul ei s-a schimbat radical. Simona face lucrurile la care speram. Simona învaţă!”.

Comentarii Facebook