Duminica 28 Aprilie

Clujenii de la U-BT au învins o forță a baschetului european, Buducnost, care a dat nume grele în acest sport - FOTO


U-Banca Transilvania s-a duelat miercuri seara cu Buducnost, acest nume important din spațiul ex-iugoslav, numai că baschetbaliștii lui Mihai Silvășan nu s-au speriat. Clujenii au demonstrat că sunt o forță pe teren propriu și au obținut o victorie cu scorul de 89-74.

Așa cum era de așteptat, meciul a fost unul intens, în care muntenegrenii au pornit agresivi încă din primul minut. În plus, formația oaspete a fost susținută de 40 de suporteri sosiți de la Muntenegru. Sala noastră a dominat rapid fondul sonor, iar Stipe a marcat primele coșuri ale alb-negrilor. Apoi, Mareks Mejeris a scuturat plasa de la mare distanță, 17-15, în vreme ce Emi Cățe a adus energie de pe banca de rezerve. Totuși, fundașul Wright, sosit la Budućnost direct din NBA, a înscris 10 puncte în sfertul inaugural, încheiat 25-25. 

Patrick Richard și-a trecut în cont două triple, așa că U-Banca Transilvania s-a distanțat la 46-41. Jones l-a urmat cu un coș, Stipe a continuat prestația eficientă din spațiul de trei secunde, gazdele intrând la cabine sub adăpostul a cinci lungimi, 48-43. U-Banca Transilvania și-a impus ritmul într-o manieră autoritară după pauză, când Mokoka, Richard și Stipanović au furnizat puncte. Richard a marcat pentru 61-48, fiind urmat de Jarell Eddie, 68-56. În plus, antrenorul oaspeților a fost eliminat, în timp ce favoriții noștri și-au menținut intensitatea până la fluierul final.

Andrija Stipanović a contribuit la victoria noastră cu 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Adam Mokoka a încheiat disputa cu 16 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Patrick Richard s-a evidențiat prin 15 puncte, 4 assist-uri și 2 recuperări. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania: ”Cred că dăruirea noastră și ambiția cu care am jucat în apărare au făcut diferența. Știam că sunt extrem de buni individual, au mulți jucători care pot să facă diferența. Doar unul a ieșit la rampă, fundașul Wright. Mă bucur că pe ceilalți i-am oprit, având totuși două absențe. Apărarea noastră a fost la înălțime, dar a contat și faptul că am avut 27 de pase decisive. Asta spune multe despre jocul nostru ofensiv și despre cum am înțeles să jucăm, ca o adevărată echipă. Fanii ne-au susținut, este ușor să te motivezi când joci în fața a peste 7.000 de oameni. Împreună cu ei putem face o figură frumoasă în EuroCup. Nu a fost neapărat meciul lui Andrija Stipanović sau Patrick Richard. Da, ei au jucat foarte bine, dar nu mă uit neapărat la punctele înscrise. Oricine poate marca. Aș vrea să îl evidențiez pe Adam Mokoka, pe care îl văd drept MVP al partidei. Per total, evoluția echipei contează cel mai mult. Dacă echipa merge bine, fiecare se va remarca în atac. Dacă echipa nu merge bine, atunci ne va fi mult mai greu. Scopul nostru este să câștigăm și toată lumea trebuie să contribuie. Nu am realizat nimic, mai avem încă 14 meciuri. Mai este mult până departe!”. 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania: ”Am fost motivați încă de la început și am jucat ca o adevărată echipă. Am izbutit 27 de assit-uri, am găsit întotdeauna omul liber. Când faci asta, baschetul devine distractiv. Toată lumea se bucură și ai mai multă energie în apărare. A fost o atmosferă grozavă, avem cei mai buni fani din EuroCup. Este un sentiment minunat să câștigi în fața lor și îi așteptăm în număr și mai mare. Fiecare meci este important, deoarece toate partidele sunt dificile. Luăm totul pe rând, vom merge în Grecia și vom evolua în cea mai dificilă sală din Europa. Referitor la punctele marcate, nu mi-am pierdut încrederea și am continuat să arunc. Băieții m-au împins de la spate și mă bucur că a ieșit așa”.

Foto: u-bt.ro

Comentarii Facebook