Clujean, reținut de polițiști pentru violență în familie! Și-a alungat fiul de 11 de ani din locuință, pe durata nopții


Un bărbat în vârstă de 30 de ani din municipiul Dej a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Bărbatul și-ar fi agresat fizic fiul în vârstă de 11 ani, iar ulterior l-ar fi alungat pe acesta din locuință pe durata nopții.

„La data de 21 august a.c., un bărbat de 30 de ani, din municipiul Dej a fost reținut pentru 24 de ore. Din cercetări a reieșit că în cursul serii de 19 august a.c., în jurul orei 23.00, bărbatul de 30 de ani și-ar fi agresat fizic fiul în vârstă de 11 ani, iar ulterior l-ar fi alungat pe acesta din locuință pe durata nopții.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au emis o ordonanță de reținere a acestuia pentru 24 de ore, la expirarea perioadei bărbatul fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În cauză sunt continuate cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, sub aspectul infracțiunii de violență în familie”, transmite IPJ Cluj.

Există situații în care copiii nu sunt loviți de agresor, însă simplul fapt că asistă la astfel de cazuri și sunt martorii violențelor în familie le poate afecta dezvoltarea fizică si psihică. Traumele, de cele mai multe ori pot fi ireversibile.

Copiii care cresc în medii violente sunt predispuși la dezvoltarea unor comportamente agresive, înspre a consuma alcool, droguri și chiar intra în anturaje care săvârșesc infracţiuni sau fapte antisociale. Este esențial ca ei să primească sprijin pentru a face față experiențelor legate de violență și să înțeleagă că nu este normală conviețuirea în frică și abuzuri!

Sesizați prin SNUAU 112 dacă cunoașteți o astfel de situație! Victimele trebuie să primească ajutor, transmit polițiștii clujeni! 

Comentarii Facebook