Clubul CFR Cluj, amendat cu 1.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Vezi motivul!

Clubul CFR Cluj a fost amendat cu 1.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru ca nu a permis suporterilor dinamovisti sa intre pe stadion la meciul dintre cele doua echipe.

 

"Colegiul director constata ca masura luata de partea reclamata constituie un act de tratament diferentiat intre persoane care se afla in situatii comparabile, pe criteriul de domiciliu al acestora, tratament care incalca exercitarea in conditii de egalitate a dreptului de a avea acces la servicii destinate publicului larg. Raportat la speta de fata, partea reclamata, desi s-a prevalat de aplicarea in totalitate a regulamentelor fotbalistice, in fapt, a introdus un criteriu suplimentar necuprins in prevederile respective, ca o conditie de acces la peluza rezervata suporterilor echipei vizitatoare. Conditia de domiciliu obligatoriu in raza teritoriala a sediului echipei vizitatoare stabilita de partea reclamata pentru suporterii echipei adverse nu este corelativa regulamentelor de organizare a partidelor de fotbal, fiind de natura a induce un tratament diferit intre persoane aflate in situatii comparabile in functie de domiciliul acestora. Diferentierea produsa prin aplicarea in practica a criteriului de domiciliu a limitat accesul in conditii egale la servicii sportive a persoanelor fizice", se arata in hotararea CNCD, prezentata de prosport.ro.

 

La meciul direct, CFR Cluj-Dinamo, desfasurat in luna noiembrie, sute de suporteri ai echipei bucurestene veniti din alte judete nu au fost lasati sa intre pe stadionul din Gruia. "Au o luat decizia sa nu fie lasati sa intre decat cei care au buletin de Bucuresti. Mi se pare deplasat ca oameni care fac sute de kilometri cu masinile sa nu fie lasati sa intre, pentru ca nu au buletin de Bucuresti. Noi am cerut si oficialului de joc care, in ciuda demersurilor facute, nu a reusit sa decida managementul CFR sa faca ceva. Motivul a fost ca pot intra alaturi de suporterii lui Dinamo si cei ai Universitatii Cluj", a declarat in ziua disputarii partidei Nicolae Badea, presedintele de la Dinamo.

 

Sesizarea CNCD a fost facuta de fanii dinamovisti.

Comentarii Facebook