CFR Cluj va incasa circa 40.000 de euro de la FIFA, pentru Emmanuel Kone, care joaca la Mondialul din Africa


CFR Cluj va incasa circa 40.000 de euro de la FIFA, pentru jucatorul Emmanuel Kone, care a fost selectionat in nationala Coastei de Fildes si va juca la Mondialul din Africa. Suma totala cu care FIFA va despagubi echipele care au jucatori la Mondial este de 40 de milioane de euro.

Pentru fiecare zi pe care Emmanuel Kone o va petrece in Africa de Sud, CFR Cluj va incasa 1.600 de euro, iar in final s-ar putea ajunge la o suma cuprinsa intre 40.000 si 50.000 de euro, in functie de rezultatele obtinute de Coasta de Fildes.

Contorizarea incepe cu 15 zile inainte de startul competitiei si se incheie la o zi dupa ce echipa este eliminata din turneu. Ivorianul Emmanuel Kone este imprumutat de CFR Cluj la echipa International Curtea de Arges, dar banii sunt incasati tot de ardeleni.

In total, alte trei echipe patru echipe din Romania vor primi bani de la FIFA sub forma de compensatie: Steaua, pentru grecul Kapetanos, FC Vaslui, pentru portarul slovac Dusan Kuciak si Poli Timisoara, pentru mijlocasul slovac Jan Kozak.

Echipele de club care au cei mai multi jucatori la Cupa Mondiala din Africa de Sud sunt Barcelona si Chelsea, cu cate 13 fotbalisti, pe locul doi este Liverpool, cu 12 jucatori, si pe trei Bayern München, cu 11 jucatori.

Comentarii Facebook