CFR Cluj și Dinamo Kiev, joc „pacifist” în Meciul pentru Pace. Scorul a rămas 0-0 până la sfârșit


Meciul caritabil de miercuri seara, 20 aprilie, s-a încheiat cu scorul de 0-0. Cele două echipa au jucat sub privirile a 5.000 de oameni, printre care sute de refugiați ucraineni, delectându-i pe suporteri cu un joc fairplay, lipsit de incidente.

Evenimentul care a avut loc pe stadionul Gruia din municipiul Cluj-Napoca a început cu un concert emoționant precedat de un moment unic în care aproximativ 200 de ucraineni au fost prezenți pe teren, alături de fotbaliști și de artiștii invitați.  

Jucătorii ambelor echipe au intrat pe gazon purtând steagul Ucrainei și au transmis mesaje care îndeamnă la pace. Emoția s-a simțit cel mai puternic în momentul în care toți cei prezenți la meci au ținut câteva momente de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața în țara bombardată. 

Dan Petrescu, antrenorul echipei clujene, a decis să-i lase pe gazon pe jucătorii mai puțin consacrați ai echipei, lăsându-i să se pună în valoare de data aceasta, pe când echipa Dinamo Kiev a jucat în formula obișnuită. 

Chiar dacă meciul a fost unul destul de antrenant, tabela a rămas la scorul de la începutul meciului, adică 0-0, amintind că jucătorii au venit pentru un joc amical și cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina, nicidecum pentru a se duela „la sânge”.

Comentarii Facebook