Ce spune Smiley despre suspendarea Simonei Halep. Cântărețul a transmis un mesaj puternic de susținere: „Dacă s-ar inventa un detector de moralitate”


Simona Halep este susţinută de Smiley, după ce a primit o suspendare de patru ani, în procesul de dopaj. Îndrăgitul interpret i-a transmis un mesaj încurajator româncei de 31 de ani.

Simona Halep a primit suspendarea maximă din partea celor de la ITIA, ca urmare a faptului că a fost depistată cu Roxadustat. Aceasta a făcut apel la TAS, în căutarea dreptăţii.

„Dacă s-ar inventa un detector de moralitate sunt sigur că Simona Halep ar ieși pozitiv și după 100 de teste”, a transmis Smiley pe pagina sa de Facebook.

Simona Halep nu traversează cea mai comodă perioadă din viața ei, însă, cu siguranță, îi face bine să știe că este susținută de o lume întreagă. Oameni de rând, dar și sportivi puternici sau staruri de prestigiu și-au arătat public dezacordul cu privire la verdictul scandalului de dopaj. Simona Halep a primit 4 ani de suspendare din tenisul mondial, din cauza acuzațiilor de dopaj formulate împotriva ei după turneul US Open de anul trecut. Sportiva mai are o cale de atac și a făcut deja apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). 

Prof. Jean-Claude Alvarez - expert toxicolog la Spitalul Universitar Garches din Franța - a explicat într-un interviu acordat corespondentului Pro TV Cosmin Stan de ce, în opinia sa, Simona Halep a fost ”condamnată” pe nedrept de tribunalul sportiv: „Am făcut analiza părului Simonei în laboratorul meu, și am găsit concentrații infime, mai mici de 0.5 picograme pe miligramul de păr. Am colectat apoi o șuviță de păr de la cineva care ia de obicei Roxadustat, ca parte a unui tratament de reglare a hemoglobinei.

Este o pacientă cu insuficiență renală, care ia Roxadustat pentru efectele sale farmacologice. Această doamnă este singura pacientă tratată în Franța. Doamna avea aproximativ 50 de picograme pe miligram de păr. 50! Simona are mai puțin de 0,5 pentru că de fapt 0,5 este limita noastră de cuantificare. Așadar, de 100 de ori mai puțin decât cineva care ia de obicei Roxadustat, în doze eficiente farmacologic. Deci, pentru mine, nu era nicio îndoială în acel moment, a fost vorba de contaminare accidentală”.


Comentarii Facebook