Duminica 28 Aprilie

Ce spune LPF despre acuzațiile „U” Cluj după tragerea la sorți a programului pentru noul sezon din Superliga: „Solicitarea nu a fost întemeiată”


Liga Profesionistă de Fotbal a venit cu un răspuns după acuzațiile primite din partea clubului U Cluj cu privire la solicitarea făcută înaintea tragerii la sorți a țintarului pentru sezonul 2023-2024 din Superliga. Universitatea Cluj acuză Liga Profesionistă de Fotbal că nu a ținut cont de faptul că nu poate juca pe Cluj Arena primele două meciuri din Superliga pentru că atunci are loc Untold.

În cursul zilei de marți, 27 iunie, s-a tras la sorți țintarul pentru sezonul 2023-2024 din Superliga. La scurt timp după încheierea evenimentului, U Cluj a reacționat și și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că Liga Profesionistă de Fotbal nu a ținut cont de solicitarea ca „șepcile roșii” să dispute primul meci din noul sezon pe teren propriu.

În cazul echipei Universitatea Cluj, solicitarea recepționată în după-amiaza dinaintea tragerii la sorți conținea cererea ca primul meci să fie disputat pe teren propriu, iar derby-urile împotriva echipelor FCSB, Universitatea Craiova, Dinamo, CFR 1907 Cluj, Farul Constanța și FC Rapid 1923 să fie programate după mijlocul lunii august. Solicitarea nu a fost întemeiată pe vreo prevedere regulamentară.

În raport de dispozițiile art. 10.4 din ROAF, prima cerere nu putea fi satisfăcută decât dacă cealaltă echipă din localitate, CFR 1907 Cluj, era obligată, fără tragere la sorți și fără a-și manifesta acordul, să dispute primul meci din campionat în deplasare. Este cunoscut și acceptat unanim în lumea fotbalului că începerea campionatului cu un meci în deplasare este dezavantajoasă.

Așadar, în contextul dat, modificarea condițiilor inițiale ale tragerii la sorți, în dezavantajul unei alte echipe participante și fără acordul acesteia, nu a putut fi acceptată de Liga Profesionistă de Fotbal.

În ce privește disputarea după jumătatea lunii august a ”derby-urilor” U Cluj – FCSB, U Cluj – Universitatea Craiova, U Cluj – Dinamo, U Cluj – CFR 1907 Cluj, U Cluj – Farul Constanța și U Cluj – FC Rapid 1923, solicitarea nu a putut fi luată în considerare pentru simplul fapt că satisfacerea ei ar fi implicat eliminarea parțială a procedurii tragerii la sorți, iar acest lucru nu poate fi acceptat”, se arată în comunicatul emis de către Liga Profesionistă de Fotbal și publicat pe site-ul oficial.

Foto: FC Universitatea Cluj

Comentarii Facebook