Ce dietă strictă urmează campionul mondial David Popovici. Ce aliment nu consumă niciodată tânărul înotător


David Popovici (17 ani) a scris istorie la Campionatele Mondiale de natație, unde a cucerit două medalii de aur,  la 100 de metri liber și 200 de metri liber. 

Dieta campionului mondial David Popovici. Ce mănâncă tânărul

Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a dezvăluit ce sacrificii presupune sportul de performanță. David Popovici lucrează cu un psiholog, iar mama sa a făcut cursuri anti-doping, pentru a-l feri pe sportiv de medicamentele care conțin substanțe interzise.

Dieta este un alt capitol extrem de important pentru cariera tânărului campion mondial. Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată este pâinea albă. De asemenea, din meniul campionului nostru mai lipsesc produsele de fast-food şi mâncarea cu multe grăsimi, scrie as.ro.

În septembrie 2021, David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, despre ce sacrificiile pe care le face.

Campionul român are primul antrenament de la ora 06:30, iar părinții săi se trezesc mai devreme și îi aduc mâncarea la pat, pentru a se hrăni cu două ore înainte de antrenament. „Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a afirmat David Popovici.

Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, afirma David Popovici.

După fiecare antrenament, de șase ani încoace, David Popovici bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao. Pentru că proteinele sunt extrem de importante. Pâinea integrală a înlocuit-o pe cea albă, iar cârnații au fost excluși, informează sursa citată.


Comentarii Facebook