Ce i-a cerut campionul David Popovici premierului Nicolae Ciucă: „Suntem datori să facem ceea ce trebuie să facem”


Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu David Popovici, înotătorul i-a cerut să asigure tinerei generației condițiile necesare pentru a face sport. 

Ciucă: „David Popovici mi-a cerut să asigurăm tinerei generații condițiile necesare pentru sport”

Mi-a cerut să asigurăm tinerei generaţii condiţiile necesare să poată să facă sport. Argumentele - am să repet cuvintele lui: 'Atunci când facem sport, avem atât un corp sănătos, cât mai ales o minte sănătoasă. Ne învaţă să gândim, să ne planificăm'. Şi eu i-am spus că, dincolo de acestea, orice sportiv care face performanţă are un angajament faţă de sine şi un nivel de ambiţie care, uneori, ne lipseşte.

Ca atare, cred că suntem datori să facem ceea ce trebuie să facem pentru tânăra generaţie în ceea ce priveşte atât asigurarea administrativă, cât şi partea aceasta de impulsionare şi de modele cât mai multe, astfel încât tânăra generaţie să aibă ce se urmeze”, a spus premierul, în cadrul unei conferințe de presă. 

„A fost o întâlnire emoționantă și onorantă”

El a menționat că întâlnirea cu campionul a fost „emoționantă și onorantă” și că l-a felicitat pentru performanțele obținute. 

A fost o întâlnire cât se poate de emoţionantă şi onorantă pentru mine, pentru că am avut ocazia să îl felicit nemijlocit, la sediul Guvernului, şi să îi mulţumesc pentru toate eforturile făcute, atât de el, cât şi de familie, cât şi echipa de antrenori. Am discutat cu David foarte multe chestiuni legate de sportul românesc şi mi-a prezentat în detaliu cum a ajuns la această performanţă. Ceea ce mi-a cerut şi i-am promis a fost ca la nivelul Guvernului să aibă loc acel efort şi acel angajament prin care cât mai curând să putem să avem Strategia sportului, o nouă lege a sportului”, a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit digisport.ro

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori la înot, a adus primele două titluri mondiale pentru înotul masculin românesc și a stabilit noi recorduri mondiale de juniori la ambele probe. 


Comentarii Facebook