CNCD se autosesizează după derapajul incredibil al lui Radu Banciu, în direct la TV: „Sunt atât de proaste cele mai multe dintre ele”


CNCD s-a autosesizat după derapajul celebrului jurnalist, Radu Banciu, la adresa femeilor. În emisiunea Fotbal All Inclusive de la Prima Sport de joi, 1 septembrie, realizatorul și jurnalistul Radu Banciu a strecurat, printre știrile din fotbal, și un comentariu despre femeile cărora „le-ar conveni mai degrabă să vă plesnească unul care arată a bărbat de să vă meargă fulgii”.

Acesta a declarat ulterior că a fost doar „o fabuloasă satiră”, însă declarația șocantă potrivit căreia „99% dintre femeile pe care le-am cunoscut își mai doreau să le plesnești din când în când”, nu a trecut neobservată de CNCD. 

Emisiunea în care Radu Banciu a făcut comentariile a fost în direct pe postul Prima Sport și pe pagina de Facebook a emisiunii. Pe rețeaua socială, ediția din 1 septembrie avea sâmbătă dimineață peste 6.600 de vizualizări. „Atât timp cât pari inabordabil, toată proasta-i topită după tine. Atât timp cât te dai cocoș, femeia e în jurul tău. În momentul în care dai un pic în tandrețe, în nostalgie, nu o mai interesezi”, a spus Radu Banciu pe la jumătatea ediției de joi a emisiunii Fotbal All Inclusive. Jurnalistul a răspuns în acest fel la comentariul unui urmăritor care a spus că prezentatorul „a alungat toate muierile de pe chat”, scrie Libertatea.

Ce a declarat Radu Banciu

Atât timp cât pari inabordabil, toată proasta-i topită după tine. Atât timp cât te dai cocoș, femeia e în jurul tău. În momentul în care dai un pic în tandrețe, în nostalgie, nu o mai interesezi. Nu se duce nici una la televizor să spună: eu de abia aștept să vină bărbatul acasă să îmi dea două-trei dosuri de palmă de să mă lase lată. Sau sa îmi dea în fiecare seară numai la ficat.

Nu spun asta, dar sunt atât de proaste cele mai multe dintre ele că asta își doresc. O relație de tipul ăsta. Este inacceptabil. Atunci ia-ți un măgar sau un mistreț și stai cu ăla. Toate femeile pe care le-am cunoscut, mă rog 99%, asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când, să vadă că există o autoritate. Dar asta nu o spune niciuna în viața reală. Ele o spun așa, în cuplu”, a spus Banciu.

Cristian Jura, membru în consiliul director al CNCD, a declarat că s-a autosesizat în acest caz și că declarațiile lui Radu Banciu sunt inadmisibile. „Din păcate, declaraţia domnului Banciu arată o mentalitate românească, masculină, care este foarte departe de mentalitatea Uniunii Europene. România este de ani buni în Uniunea Europeană, dar în ceea ce priveşte respectul faţă de femei, în continuare, noi nu reuşim să ne aliniem la aceste valori. După episodul nefericit pe care l-am analizat la Comisie cu domnul Buhnici, iată că, în continuare, avem declaraţii de acest fel. Având în vederea gravitatea declaraţiilor mă voi autosesiza şi, de luni o să începem procedura”, a spus Jura pentru Fanatik. 

Comentarii Facebook