Ce a spus Nadal despre Simona Halep

 

Rafael Nadal a avut numai cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep, după ce românca a câștigat turneul de la Roland Garros.

 

Fără dubii, e una dintre jucătoarele care se deplasează cel mai bine pe teren. Este frumos că, după finala pierdută anul trecut, cu atâtea şanse irosite în ultimele seturi, a reuşit să câştige un Grand Slam. A meritat, este numărul 1 în lume şi este o jucătoare foarte muncitoare”, a spus nr. 1 ATP. ”Îmi plac oamenii care muncesc ca să aibă succes, aşa că mă bucur pentru ea”, a adăugat el.

 

Simona Halep a fost comparată tot mai des în ultima perioadă cu Nadal, forehandul ei ajungând la aproximativ 2.300 de rotaţii pe minut. Nadal are o lovitură şi mai ”înfăşurată”, reuşind să lovească în medie cu peste 3.500 rpm. De notat că, după meciul cu Muguruza, din semifinale, a fost făcută o comparaţie interesantă nu doar între forehandurile celor doi jucători care domină tenisul mondial, dar şi în ceea ce priveşte backhandul. Românca a lovit mingea cu reverul cu două mâini mai puternic decât a făcut-o liderul ATP în sfertul de finală contra argentinianului Diego Schwartzman. În timp ce Nadal a lovit mingea cu o viteză medie de 120 de km/h, Halep l-a depășit: media sa a fost de 121 de km/h. ”Da? Asta chiar e de pus în ramă, o să scot la imprimantă şi o să pun în ramă”, s-a amuzat Simona Halep, la conferinţa de presă, după ce a aflat de statistica impresionantă, scrie Digi 24.

Comentarii Facebook