Ce a observat la clujeni, fundașul polonez al Universității Cluj: „Am sesizat un detaliu pe care n-ai cum să-l treci cu vederea”


Krystian Nowak, 26 de ani, a semnat vara trecută cu „U” Cluj. Fotbalistic, mai are nevoie de timp să se acomodeze cu echipa „Șepcilor roșii”, în rest, nu a avut probleme de adaptare în capitala Transilvaniei. Din contra, după aproape trei luni de ședere în Ardeal, polonezul susține că se simte ca acasă.

Mă bucur că am ales Clujul. Mă simt ca acasă, e oarecum similar cu ceea ce am în Polonia. Nu mi se par multe și mari diferențe. Deși limba e cu totul alta, dar ne înțelegem în engleză. Am văzut că mulți români vorbesc foarte bine engleza, cred că este a doua voastră limbă. 

Clujul este un oraș frumos, curat, dezvoltat, iar oamenii sunt primitori și întotdeauna gata să te ajute dacă e ceva ce nu știi. Dacă am nevoie de ceva, mereu găsesc un român care să mă ajute. De aceea mă simt ca acasă. 

Oriunde găsești români prietenoși. Și am mai sesizat un detaliu, pe care nu ai cum să-l treci cu vederea: oamenii îți zâmbesc la Cluj! Poate că realizează că sunt străin, dar acel zâmbet îmi dă siguranța că am în față oameni buni, care vor să te sprijine, dacă e ceva ce nu pricepi sau vrei să afli ceva. 

Mare lucru! Și nu e vorba doar de unul, doi oameni. Nu am întâlnit nici măcar o persoană care să fie nervoasă sau să-mi răspundă într-un mod urât atunci când am solicitat un cât de mic ajutor”, a declarat Krystian Nowak pentru Libertatea.

Fundașul central a ajuns la „studenți” în vară, liber de contract după despărțirea de Widzew Lodz. Încă nu a debutat în Superliga, dar a jucat 3 meciuri în Cupa României.

Foto: FC Universitatea Cluj

Comentarii Facebook