Care este principala problemă care o împiedică pe „U” Cluj să joace în competițiile europene?


Clujenii sunt la un pas de finala Cupei României, iar câstigarea acestui trofeu ar duce, în mod normal, la participarea în turul doi din preliminariile pentru UEFA Conference League. Cu toate acestea, Universitatea Cluj are mari șanse să rateze participarea, chiar dacă ar câștiga trofeul.

Universitatea Cluj are o șansă destul de mare să ajungă în finala Cupei României. „Șepcile Roșii” au șansa de a readuce trofeul la Cluj, în cazul în care trec de arădenii de la UTA, echipă care tocmai l-a înlocuit pe Laszlo Balint cu Mircea Rednic pe banca tehnică și care este la 5 puncte distanță de salvarea directă în campionat. Universitatea va juca meciul din Cupa României împotriva celor de la UTA Arad pe Cluj Arena, în primul meci de la finalizarea montării noului gazon.

Chiar dacă ar fi existat șansa de a juca în Conference League, în cazul în care ar câștiga Cupa României, clujenii nu au depus cerere pentru licența de Europa. „Nu știu de ce, aici întrebați conducerea”, s-a limitat să spună tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău, în interviul de după victoria cu 1-0 de la Mediaș, împotriva celor de la CS Mioveni.

Nu este vorba de vreo gafă a conducerii, ci de faptul că oficialii echipei clujene nu au reușit să respecte cerințele impuse de dosarul pentru licențierea europeană în timp util. UEFA cere inclusiv achitarea tuturor restanțelor financiare până la finalul lunii martie. Astfel s-a decis renunțarea la acest obiectiv, în sezonul în care principala grijă a „șepcilor roșii” este evitarea retrogradării. „Nu reușeam să îndeplinim anumite condiții. Erau mai multe condiții de îndeplinit și nu reușeam să le îndeplinim în timp util. Sperăm ca pe viitor să îndeplinim toate condițiile și să fim pregătiți și administrativ și de toate punctele de vedere. De ce nu, chiar la anul? Principalul obiectiv era oricum salvarea de la retrogradare”, a explicat Gabi Giurgiu, directorul sportiv al lui „U” Cluj.

FOTO: FC Universitatea Cluj

Comentarii Facebook