Campionatele de fotbal si baschet, din liceele clujene, incep in octombrie VIDEO


Campionatele de fotbal si baschet, din liceele clujene, incep in luna octombrie si se vor desfasura pe sistem tur-retur, urmand ca finala sa aiba loc in vara.

Campionatele sunt organizate de Primaria municipiului Cluj-Napoca, in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean Cluj, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Cluj, Asociatia Judeteana de Baschet, Asociatia Judeteana de Fotbal si Fundatia CIVICA. 

In acest an scolar vor incepe competitiile de baschet masculin si fotbal masculin, datorita popularitatii acestor ramuri de sport in oras, dar, pe viitor, insa, se urmareste ca aceste competitii sa se extinda si spre alte ramuri de sport, atat la masculin cat si la feminin.

Competitiile vor purta numele de "Liga Liceelor Clujene la Baschet" si respectiv "Liga Liceelor Clujene la Fotbal" si se vor desfasura pe sistemul tur-retur, cu etape saptamanale.

Initiatorii proiectului Mircea Cristescu la baschet si Ovidiu Blag la fotbal vor asigura legatura cu liceele si vor asigura centralizarea rezultatelor.

"Noi speram ca intrecerea de fotbal sa inceapa in 6 octombrie, dar totul depinde de numarul deechipe care se vor inscrie. Dupa cum am socotit eu si dupa reactia profesorilor de sport care ne-au spus ca programul e incarcat, eu mizez ca va fi un campionat cu 12 -14 echipe. Vor fi 11 etape in tur si 11 etape in retur. Ne vom opri in decembrie si vom continua in februarie, pana in luna mai cand va fi si Cupa Liceelor la fotbal", a declarat Ovidiu Blag, reprezentantul Fundatiei CIVICA.

Mircea Cristescu, presedintele executiv al clubului de baschet U Mobitelco Cluj, a precizat ca spera ca reactia scolilor sa fie prompta si sa se inscrie cat mai multe echipe in "Ligii Liceelor Clujene la Baschet".

Comentarii Facebook