Miercuri 24 Aprilie

Calificarea in finala Cupei se joaca la Cluj. In Stefan cel Mare, CFR a terminat la egalitate cu Dinamo

Clujenii au obtinut un punct in deplasare in prima mansa a semifinalei Cupei Romaniei Timisoareana. Scorul a fost 1-1. Feroviarii sunt acum favoriti la calificarea in finala.

 

Dinamo a folosit multe improvizatii in aparare si atac pentru a suplini jucatorii lipsa, Andrei Cristea, suspendat, si Marius Alexe, accidentat. Cornel Talnar i-a titularizat pe Florin Bratu si Claudiu Niculescu, care nu au mai jucat impreuna de circa doi ani. Dinamovistii au dominat inceputul jocului si au deschis scorul prin Lucian Goian in minutul '10, cu un lob cu capul, dupa o lovitura libera executata de Bostina.

 

"Cainii" au continuat sa controlelze partida, dar clujenii au reusit sa inscrie prin Yssouf Kone in minutul '25. Atacantul de la CFR Cluj a primit o minge in spatele fundasilor si a inscris. Dinamo ar fi putut lua avans cu 10 minute inainte de pauza, dar Leonardo Veloso, refuzat de "caini" in iarna, s-a opus lui Niculescu si nu i-a permis sa inscrie. 

 

Repriza a doua s-a derulat in mod similar, dar tot CFR prin Kone si Cadu au avut cele mai mari ocazii in minutele '72, respectiv '76.

 

In final, N'Doye a avut o ocazie mare de a majora avantajul de pe tabela, dar balonul din lovitura libera a fost deviat in out de poarta de Torje.

 

Dinamovistul Djakaridja Kone a primit doua cartonase galbene si a fost eliminat din joc in minutul '90. Au  mai fost avertizati cu cartonase galbene Culio in minutul 49 si Dica in minutul 88.


Returul este programat intre 13 si 15 aprilie si va fi jucat pe stadionul din Gruia. Jucatorii de la CFR Cluj ar avea nevoie de un 0-0 pentru a se califica, dupa ce au marcat in Stefan cel Mare.

 

Citeste si...

Iuliu Muresan: "Cu Dinamo am jucat la calificare asta este adevarul"

Vasile Turcu: "Pe Kone sa-l trimitem la abatoare, ca se cauta macelari. Kone este un macelar

Iuliu Muresan: "Daca Mandorlini ia campionatul ramane antrenor si sezonul urmator"

Comentarii Facebook