Boxul din Cluj e în faliment. Nu sunt săli de antrenament și pentru organizarea galelor de box

 

Boxul clujean suferă din cauza lipsei de fonduri. Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca nu îi susţin cum trebuie pe sportivii clujeni.

 

Clujul a fost tot timpul bine reprezentat in box. Dar în ultimul timp avem tot mai puţini bani alocaţi ceea ce ne creează reale dezavantaje dacă ne gândim că vrem să facem performanţă”, a declarat Vasile Cărean, secretar al Asociaţiei Judeţene de Box, în cadrul unei conferinţe la Consiliul Judeţean Cluj.

 

În Cluj nu există o locaţie potrivită pentru desfaşurarea antrenamentelor sau eventualelor gale de box.

 

Din nefericire in Cluj nu avem o locaţie unde să ne putem desfăşura activitatea sportivă la nivelul pe care l-am dori şi e mare păcat pentru că avem sportivi cu adevarat pontenţial. Am mai avut discuţii şi am cerut ajutorul şi vechii conduceri a Consiliului Judeţean. Promisiuni au fost dar nu s-a rezolvat nimic până acuma”, a adăugat Cărean.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a declarat ca este în cunoştinţă de cauză asupra acestei situaţii şi va încerca remedierea ei.

 

Vrem să ne gandim la un buget pentru promovarea şi susţinerea boxului clujean. Şi boxul trebuie sprijinit, nu doar fotbalul. Va trebui să găsim şi o locaţie unde sportivii să-şi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii”, a declarat Uioreanu în cadrul aceleaşi conferinţe.

 

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de premiere a singurului campion olimpic la box din istoria Clujului, Valentin Silaghi.

 

Valentin Silaghi, singurul campion olimpic la box din ISTORIA Clujului, premiat alături de Mihai Leu - FOTO

 

Articol de Ovidiu Bursan

Comentarii Facebook