Miercuri 24 Aprilie

Valentin Silaghi, singurul campion olimpic la box din ISTORIA Clujului, premiat alături de Mihai Leu - FOTO


Antrenorul coordonator de box al lotului naţional al Germaniei, Valentin Silaghi  şi Mihai Leu, fostul campion mondial la box, au fost premiaţi vineri de Consiliul Judeţean Cluj cu Diplome de Excelenţă pentru merite deosebite în sport.

Vrem să sprijinim boxul la Cluj şi nu doar fotbalul. De aceea ne-am şi gândit să oferim Diplome de Excelenţă pentru meritele deosebite aduse acestui sport de către Valentin Silaghi şi Mihai Leu", a declarat Horea Uioreanu, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

"Mă simt onorat pentru acest premiu şi pentru recunoştinţa care mi se aduce. Azi mă simt mai bine primit aici decât m-am simţit când m-am întors în ţară cu medalia de la Jocurile Olimpice în 1980. Vrem să aducem buxul clujean la un alt nivel.", a declarat Valentin Silaghi, singurul campion olimpic la box din Cluj

 


"Pentru mine este o mare onoare să mă aflu din nou lânga cel ce mi-a fost antrenor si tată după ce am plecat în Germania", a declarat Mihai Leu.

"Avem o bază de selecţie deosebită mai ales în mediul rural şi de aceea dorim să acordăm o atenţie specială boxului, un sport care formează un caracter special dar nu instigă la violenţă. Trebuie să găsim un buget pentru pentru sprijinirea si promovarea acestui sport la Cluj", a mai adăugat Uioreanu.

 


Sâmbătă, 20 octombrie, va avea loc o gală de box, la Mociu, în memoria lui Ioan Botezan, fost atrenor de box, cel care l-a antrenat şi pe Valentin Silaghi. La gală vor participa 15 perechi de pugiliști de la 16 cluburi sportive din ţară.

 



Articol de Ovidiu Bursan


Comentarii Facebook